Κοινωνία Κόσμος

Αλβανικά ΜΜΕ: Έκαναν την εμφάνιση τους Ρώσοι κομάντος στο Κοσσυφοπέδιο.

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε στο Κοσσυφοπέδιο, στο οποίο μυρίζει “μπαρούτι” αφού οι Σέρβοι στην Βόρεια Μιτρόβιτσα, ενόψει του νομοσχεδίου για τις πινακίδες, αναμένουν την πρώτη σύλληψη για να κάνουν την νύκτα μέρα στην κυριολεξία.

Σύμφωνα με αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων, “ένα άτομο ντυμένο στα μαύρα, με τα γνωστά ρούχα τακτικής με τσάντα ώμου φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία να κινείται κοντά στην περιοχή του Zveçan.

Με την πρώτη ματιά, όλα φαίνονται φυσιολογικά, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι. Στο ένα του μπράτσο είναι τοποθετημένη η ρωσική σημαία, ενώ στο άλλο το σύμβολο του αετού, που είναι και ρωσικό σήμα.

Τέτοιες φωτογραφίες εμφανίστηκαν σε αρκετά κοινωνικά δίκτυα, θέτοντας τις αλβανικές υπηρεσίες ασφαλείας της Δημοκρατίας του Κοσόβου σε συναγερμό.

Αξιόπιστες πηγές από τα όργανα ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο επιβεβαίωσαν ότι τέτοια άτομα εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη Βόρεια περιοχή του Κοσσυφοπεδίου”.

Πρόκειται για επίδειξη δύναμης στους Κοσσοβάρους ή ετοιμάζεται νέο μέτωπο ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία;  Ουδείς γνωρίζει ακόμη.

Σε επιφυλακή ξανά ο σερβικός στρατός.

Ο Σερβικός Στρατός σε επιφυλακή καθώς το Κοσσυφοπέδιο, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη γέφυρα της Μιτρόβιτσα στην ομώνυμη πόλη με τη σερβική πλειοψηφία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου μετά την απόφαση της Πρίστινα να εφαρμόσει σταδιακά τους νέους νόμους για τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο νόμος αναφέρει ότι όλα τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε πολίτες του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να έχουν πινακίδες κυκλοφορίας που εκδίδονται από το Κοσσυφοπέδιο.

Διαβάστε επίσης: Εχθροπραξίες στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Αναφορές για νεκρούς του σερβικού στρατού.

Ο δήμαρχος της Βόρειας Μιτρόβιτσα, Μίλαν Ραντόγεβιτς, είπε ότι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα οι Σέρβοι, μέχρι να δοθεί το πρώτο πρόστιμο.

«Δεν θα υπάρξουν επεισόδια ή προβλήματα από την πλευρά μας μέχρι να εκδοθεί το πρώτο πρόστιμο, το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πρίστινα, μπορεί να συμβεί στις 21 Νοεμβρίου. Θα δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα επί τόπου», δήλωσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι αναμένει να δοθούν προειδοποιήσεις, αλλά ότι ελπίζει ότι η διεθνής κοινότητα θα κάνει την Πρίστινα να υποχωρήσει.

Ακύρωσε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό ο Σέρβος πρόεδρος αναμένοντας εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

Μια συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης κατά την οποία ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, ανέφεραν τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου.

Το Γραφείο του Προέδρου ανέφερε ότι ο Βούτσιτς πρόκειται να συναντήσει τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Μίροσλαβ Λάιτσακ την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ, επικαλούμενο πηγές από τη σερβική Προεδρία, το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ανέφερε ότι ο Βούτσιτς ακύρωσε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο.

Η εφημερίδα του Βελιγραδίου Novosti ανέφερε ότι ο Βούτσιτς πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο με τη Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προκειμένου να ενημερώσει τον Πατριάρχη και τους αρχιεπισκόπους για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Αρκετές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης συγκλήθηκε για το Σάββατο μετά τις τελευταίες εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και την απόταξη από τους Αλβανούς του διοικητή της Αστυνομικής Περιφέρειας του Κοσσυφοπεδίου Βόρειου Νέναντ Τζούριτς, ενώ οι συνομιλίες του Βούτσιτς με τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου την Πέμπτη διήρκεσαν όλη τη νύχτα.

Ο αρχηγός του κόμματος Σερβική Λίστα, που υποστηρίζεται από το Βελιγράδι, Γκόραν Ράκιτς, συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση όλων των εκπροσώπων των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία θα προτείνει να αποσυρθούν όλοι οι Σέρβοι από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου στο βορρά.

Οι Βρετανοί έκαναν χρήση drone στην λίμνη Gazivode στα σύνορα με την Σερβία

Τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου έλαβαν ένα βίντεο που δείχνει έναν Βρετανό στρατιώτη να σηκώνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή της λίμνης Gazivode.

Αυτό έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αν λάβουμε υπόψιν τις εντάσεις που ξέσπασαν όταν ο Σερβικός Στρατός έπρεπε να καταρρίψει ένα drone πάνω από τη Raška, το οποίο παρατηρούσε τους σερβικούς στρατώνες.

Η News, που δημοσίευσε το βίντεο, αναφέρει ότι «είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τις δραστηριότητές του κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία, κάτι που συζητήθηκε χθες και από τον Σέρβο Πρόεδρο Aleksandar Vučić, δηλώνοντας ότι τα drones της Συμμαχίας «έπαιζαν» στο Brnjak και στο Jarinje.

Πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, σε πρόσφατη συνάντηση στην Πρίστινα με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ, ζήτησε από τους Βρετανούς να του παραδώσουν εξοπλισμό για αναγνώριση της θέσης του σερβικού στρατού στη Ζώνη Χερσαίας Ασφάλειας.

Αν ξεκινήσει οτιδήποτε στην περιοχή, η “φωτιά” που θα  προκληθεί θα είναι μεγάλη και θα εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων.

Οι Σέρβοι αποτελούν το 5% του 1,8εκατ. πληθυσμού στο Κόσοβο. Η Σερβία κατηγορεί την Πρίστινα για καταπάτηση των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας κάτι που η τελευταία το αρνείται.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi