Ψυχολογία

Δουλεύεις από το σπίτι; 3 tips για να παραμείνεις παραγωγική.

Ο COVID-19 οδήγησε πολλές εταιρείες να προτείνουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι. Για πολλούς, η απομακρυσμένη εργασία είναι μια νέα πραγματικότητα και κάτι που χρειάζεται να συνηθίσουμε. Και επειδή αυτή η κατάσταση ίσως κρατήσει περισσότερο από όσο θέλουμε και φανταζόμαστε, καλό θα ήταν να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρον και να τη κάνουμε να λειτουργήσει υπέρ μας.

Είτε γίνεται με επιλογή είτε από αναγκαιότητα, η εργασία από το σπίτι έχει τα οφέλη της, όπως η αποφυγή της καθημερινής σου μετακίνησης. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι εξαρτάται από εσένα να παρακινήσεις τον εαυτό σου και να σου αφιερώσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς όπως θα έκανες ακόμη και αν ήσουν στο γραφείο.

#1. Διατήρησε φυσιολογικό εργασιακό ωράριο.

Όταν μαθαίνεις πώς να εργάζεσαι από το σπίτι, ένα από τα πιο σημαντικά και βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα κανονικό πρόγραμμα για τον εαυτό σου. Είναι δελεαστικό να προσφέρεις στον εαυτό σου απόλυτη ευελιξία ως προς το πότε θα ξεκινήσεις, θα κάνεις διαλείμματα κ.ο.κ.

Ωστόσο, κάνεις «κακό» στον εαυτό σου εάν δεν διατηρείς το πρόγραμμά αυτό με συνέπεια. Ο καθορισμός τακτικών ωρών σε κρατά υπόλογη στον εαυτό σου και στο αφεντικό σου. Καθιστά πιο πιθανό να ολοκληρώσεις όλη τη δουλειά σου και διευκολύνει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί σου.

#2. Διαχώρισε τον χρόνο εργασίας από τον προσωπικό σου.

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να δουλεύεις όταν λες ότι θα το κάνεις, είναι επίσης σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο για τη ζωή στο σπίτι όταν το χρειάζεσαι. Μην επεκτείνεις την ημέρα εργασίας πολύ πιο πέρα από αυτό που έχεις σχεδιάσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαντληθείς.

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη δουλειά από το σπίτι είναι να διατηρήσεις την επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή διαχωρισμένη, καθώς σε βοηθά να παραμένεις παραγωγική ενώ εργάζεσαι και μειώνει το άγχος όταν δεν δουλεύεις. Με τον ίδιο τρόπο που ορίζεις τις ώρες εργασίας, προγραμμάτισε και επικοινώνησε το πότε δεν θα είσαι διαθέσιμη.

Για παράδειγμα, εάν θέλεις να περάσεις τα απογεύματα/ βράδια χρόνο με την οικογένεια ή το σύντροφό σου, βεβαιώσου ότι έχεις ενημερώσει ότι δεν θα είσαι διαθέσιμη για εργασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

#3. Ντύσου σα να είσαι στη δουλειά.

Ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι με άλλο άτομο όλη την ημέρα, είναι σημαντικό να ντύνεσαι. Αυτό περιλαμβάνει το ντους και το βούρτσισμα των δοντιών σου! Αυτό θα πει στον εγκέφαλό σου ότι είναι χρόνος εργασίας, όχι χρόνος χαλάρωσης και ότι θα σου δώσει πολύ περισσότερη ενέργεια. Παντελόνι και μπλουζάκι μπορεί να είναι πιο άνετα, αλλά μπορεί επίσης να αισθάνεσαι αργή, νυσταγμένη και χωρίς κίνητρα.

Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα outfit που ήθελες πολύ χωρίς κίνδυνο να σε δει κανείς. Εάν δυσκολεύεσαι να παρακινήσεις τον εαυτό σου να ετοιμαστεί το πρωί, δοκίμασε να φορέσεις τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ (καθαρά είναι άλλωστε) ή σχεδίασε να πας μια βόλτα μετά τη δουλειά έτσι ώστε να πρέπει να ντυθείς.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές #5

Χριστίνα Σιμοπούλου.

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές! #3

Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μυρίζουν διαφορετικά.

e-enimerosi