Ιστορία Πολιτισμός

Design: Εμβληματικά κτίρια «συμπληρώνονται» με εικονική πραγματικότητα και φως.

«Πώς θα ήταν η Sagrada Familia αν είχε ολοκληρωθεί;» αναρωτήθηκε το στούντιο DRIFT που εδρεύει στο Άμστερνταμ. «Ας φανταστούμε ένα ολόκληρο Κολοσσαίο…», συνέχισε.

Το ντουέτο των Ολλανδών καλλιτεχνών παρουσιάζει τα αποτελέσματα των προσπαθειών του να βελτιώσει το λογισμικό των drones για να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα, απεικονίσεις σε φυσικό μέγεθος διάσημων αρχιτεκτονικών κτιρίων, εάν αυτά μπορούσαν να αποκατασταθούν ή να ολοκληρωθούν.

Χρησιμοποιώντας εναέρια γλυπτά, εγκαταστάσεις και παραστάσεις, η ομάδα εργάζεται για να μεταμορφώσει το χώρο με αιθέρια έργα φωτεινής τέχνης.

Η ομάδα είπε στο designboom: «Όλα τα μεμονωμένα έργα τέχνης έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν χώρους. Οι περιορισμένες παράμετροι ενός μουσείου ή μιας γκαλερί δεν αποδίδουν πάντα την πραγματική διάσταση ενός συνόλου έργων».

Οι DRIFT έκαναν την πρώτη τους εγκατάσταση παραστατικής τέχνης το 2017, μια παράσταση drone με τίτλο «Franchise Freedom». Αυτή η εγκατάσταση έκανε πρεμιέρα στο Art Basel Miami 2017, ακολουθούμενη από παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Εκτός από αυτήν την εγκατάσταση παραστατικής τέχνης, το ολλανδικό στούντιο παρήγαγε πολλά ακόμη, γνωστά σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την εταιρεία Drone Stories και Nova Sky Stories, η DRIFT χρησιμοποίησε την τεχνολογία των drone της από το 2020 για να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της αρχιτεκτονικής.

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι αρχιτέκτονες να φέρουν τα μελλοντικά τους οράματα στην πραγματικότητα με έναν μαγευτικό αλλά βιώσιμο τρόπο.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας