Διασπορά

ΗΠΑ: Θρίαμβος των ομογενών μας στις ενδιάμεσες εκλογές!

Η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, δείχνοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτούν  ξεκάθαρα τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ αναφορικά με το ποιός από τα δύο κόμματα θα αποκτήσει τον έλεγχο της Γερουσίας εξελίσσεται σε θρίλερ, αφού μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Τουρκοαμερικάνου Οζ στην Πενσυλβάνια, απαιτείται το κόμμα του Τράμπ να νικήσει σε τουλάχιστον 2 από τις τρείς  αναμετρήσεις, σε Τζόρτζια, Αριζόνα, Νεβάδα για να αποκτήσει την πλειοψηφία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών για τη Βουλή και τη Γερουσία, είναι εξόχως σημαντικό αφού, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία κινήσεων του Αμερικανού Προέδρου στη συνέχεια.

Έχοντας την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κλειδωμένη, μένει να δούμε τι θα γίνει με την Γερουσία, αφού αν και εκεί επικρατήσει ο Τράμπ, τότε αναμένεται να ξεσπάσει ένας κύκλος ερευνών-δικών που θα αφορά το οικογενειακό περιβάλλον του Αμερικανού Προέδρου.

Πάντως το γεγονός ότι η μάχη για την Αμερικανική Γερουσία εξελίσσεται σε θρίλερ, ήταν κάτι το μη αναμενόμενο βάσει των δημοσκοπήσεων που ήθελαν μια επικράτηση με διαφορά  τουλάχιστον 2-3 εδρών παραπάνω για τους Ρεπουμπλικάνους έναντι των Δημοκρατικών, αφού η  Διεθνής συγκυρία με επακόλουθο την οικονομική δυσπραγία δεν βοηθούν του κυβερνητικό κόμμα των Δημοκρατικών.

Οι υποψήφιοι ομογενείς μας που εκλέχθηκαν στη Βουλή των αντιπροσώπων

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πάρα πολύ θετικά, αφού μέχρι στιγμής 4 στους 5 εισέρχονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτοί είναι οι Σαρμπάνης, Μαλιωτάκη, Πάπας, Μπιλιράκης.

Απομένει να δούμε αν θα εκλεγεί και η Τίτους, αφού η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιφέρεια της.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.