Κοινωνία Κόσμος

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός σε επίθεση με μαχαίρι.

Η αστυνομία πυροβόλησε και ακινητοποίησε τον δράστη, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο. Η επίθεση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

«Μια από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», είπε η αστυνομία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τότε ενισχύσεις. Ένας αξιωματικός μιας άλλης περιπόλου χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη».

Ένας δικαστικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί ονομαστικά, επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στο Associated Press ότι «υπάρχει υποψία για τρομοκρατική επίθεση». Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οι δύο τραυματίες ντετέκτιβ και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η αστυνομία. Ο Le Soir είπε ότι ένας από τους αστυνομικούς μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε από τα τραύματά του.

Η καθημερινή Het Laatste Nieuws ανέφερε ότι ο ύποπτος είχε πάει σε αστυνομικό τμήμα το πρωί της Πέμπτης προειδοποιώντας ότι θα σκότωνε έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου ακμπάρ», την αραβική φράση για το «Ο Θεός είναι μεγάλος», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που σημειώθηκε γύρω στις 7:15 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου δημοσίευσε συλλυπητήρια μήνυμα στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού αξιωματικού.

«Οι αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών μας», είπε. «Η σημερινή τραγωδία το αποδεικνύει για άλλη μια φορά».

Η υπουργός Εσωτερικών Ανελιές Βερλίντεν δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον δήμαρχο των Βρυξελλών, τον αρχηγό της αστυνομίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας για να συντονίσουν την απάντηση στην επίθεση. «Τέτοια βία κατά του λαού μας είναι απαράδεκτη», είπε.

(Εικόνα: Shutterstock)
(Εικόνα: AFP)
Η αστυνομία στη σκηνή στην Aarschotstraat στο Schaarbeek, Βρυξέλλες (Εικόνα: Shutterstock)

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi