Άρθρα Ρεπορτάζ

Ο παραμυθένιος λουλουδόκηπος του Keukenhof σε ένα μοναδικό σκηνικό χρωμάτων! 

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο είναι το Keukenhof της Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Lisse, νότια του Χάρλεμ και νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ.
  Το 1949, από τον τότε δήμαρχο της πόλης Lisse, ιδρύθηκε ο κήπος. Το 1950, άνοιξε και επίσημα. Μια Έκθεση λουλουδιών, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο παραμυθένιο πάρκο, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό ιδιαίτερα τα τελευταία 72 χρόνια. Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας λουλουδιών στον κόσμο είναι αναμφισβήτητα η Ολλανδία.
  Εντυπωσιακό είναι το ότι μέσα σε μόλις 8-9 εβδομάδες, αρκετοί καλλιεργητές στο Keukenhof της Ολλανδίας παρουσίασαν τις μεγάλες ποικιλίες που διέθεταν. Με την άνθηση των λουλουδιών, οι επισκέπτες που δεν είναι επαγγελματίες του χώρου, κατά την επίσκεψη τους στο πάρκο, συναντούν μια πανδαισία χρωμάτων και λουλουδιών!
  Κάθε χρόνο, στην Έκθεση που φιλοξενεί το πάρκο του Keukenhof, πάνω από εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών ανθίζουν σε μια μεγάλη έκταση γης.

  Διάφορα στυλ κήπων για κάθε γούστο, κάνουν την εμφάνιση τους στον απέραντης έκτασης κήπο. Μπορεί κανείς να βρει έναν μεγάλο αριθμό από τουλίπες γύρω από ιδιόκτητα οικόπεδα, όχι όμως εντός της έκτασης του πάρκου.

Περισσότερες από επτά εκατομμύρια τουλίπες, νάρκισσοι και υάκινθοι γεμίζουν τα πάνω από 79 στρέμματα του πάρκου με χρώματα και αρώματα σε ένα μοναδικό σκηνικό.

Πηγή εικόνας: patrasevents.gr

  Αναλόγως των καιρικών συνθηκών και για περίπου 1,5 μήνα, συνήθως το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, ο ονειρικός κήπος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες.

  Κατά την είσοδο στο πάρκο των χρωμάτων και των λουλουδιών, ζητείται το ανάλογο εισιτήριο. Αξέχαστες εικόνες, μοναδικά χρώματα, μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, όλα μαζί σε ένα απίστευτο σκηνικό χαρίζουν τη μαγεία τους σε όσους έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά!
 Η βόλτα στο μαγευτικό πάρκο της Ολλανδίας είναι για αρκετούς επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία της ζωής τους. Το θέαμα λογής λογής λουλουδιών που αντικρίζουν κατά την είσοδο τους στον λουλουδένιο κήπο, μοναδικό! 
google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi