Ειδήσεις και Νέα

Αλλαγές για τους οδηγούς το 2023.

Γιατί οι αλλαγές για τους οδηγούς το 2023 θα κοστίσουν. Όποιος εξαρτάται από ένα αυτοκίνητο στην καθημερινή του ζωή, ή ακόμα και θέλει να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο, θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του το 2023. Κάποιες αλλαγές για τους οδηγούς το 2023 θα κάνουν το όνειρο της κατοχής ενός αυτοκινήτου ακόμα πιο μακρινό για πολλούς.

Καταργούνται πλήρως οι επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά – Οι επιδοτήσεις για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μειωθούν λόγω αλλαγών για τους οδηγούς το 2023

Οι αγοραστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αισθανθούν τις αλλαγές για τους αυτοκινητιστές στη Γερμανία: Από το επόμενο έτος θα λάβουν λιγότερη στήριξη από το κράτος – η επιδότηση πρόκειται να περιοριστεί. Οι επιδοτήσεις για plug-in υβριδικά οχήματα έχουν προγραμματιστεί να λήξουν στα τέλη του τρέχοντος έτους – μια σημαντική αλλαγή για τους οδηγούς το 2023. Τώρα σχεδιάζεται ένα ανώτατο όριο επιδότησης. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, συνολικά 3,4 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την προώθηση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά τις αλλαγές για τους οδηγούς το 2023, οι οποίες αναλύονται ως εξής: 2,1 δισ. ευρώ για το 2023 και 1,3 δισ. ευρώ για το έτος 2024

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 η χρηματοδότηση θα περιοριστεί σε ιδιώτες. Εξετάζεται ακόμη επιδότηση για μικρές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σύμφωνα με το υπουργείο εν όψει των αλλαγών στους οδηγούς το 2023. Καταργείται πλήρως η επιδότηση για οχήματα με υβριδική κίνηση.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές για τους οδηγούς το 2023 με μια ματιά

  • Όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1959 και 1964 πρέπει να ανταλλάξουν τις ροζ ή γκρι άδειες οδήγησης με το μοντέλο της πιστωτικής κάρτας έως τις 19 Ιανουαρίου 2023.
  • Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, πρέπει να έχετε μαζί σας ένα νέο κουτί πρώτων βοηθειών
  • Το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου αλλάζει για πολλούς αυτοκινητιστές
  • Το χρώμα του αυτοκόλλητου TÜV αλλάζει
  • Η βινιέτα του αυτοκινητόδρομου στην Αυστρία γίνεται πιο ακριβή
  • Καταργείται εντελώς η επιδότηση για τα plug-in υβρίδια
  • Θα μειωθεί η χρηματοδότηση για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αλλαγή με προθεσμία: Αυτοί οι οδηγοί πρέπει να αλλάξουν την άδεια οδήγησης έως τις 19 Ιανουαρίου 2023

Θα υπάρξει επίσης αλλαγή αλλού για τους οδηγούς στη Γερμανία το 2023. Ωστόσο, όχι για όλους. Διότι: Όλες οι γερμανικές άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν πριν από τις 19 Ιανουαρίου 2013 πρέπει να ανταλλάσσονται σταδιακά με μια νέα άδεια οδήγησης με κάρτα ΕΕ με σταδιακή διαδικασία. Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2033, θα ήταν περίπου 43 εκατομμύρια άδειες οδήγησης σε εθνικό επίπεδο. Ο λόγος είναι οι απαιτήσεις της ΕΕ. Στο μέλλον, οι άδειες οδήγησης θα πρέπει να είναι ενιαίες και σε στυλ κάρτας σε όλη την ΕΕ. Επιπλέον, όλες οι άδειες οδήγησης θα πρέπει να καταγράφονται σε βάση δεδομένων για την αποφυγή κακής χρήσης.

Από το 1959 έως το 1964, υπάρχει προθεσμία 19 Ιανουαρίου 2023. Όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1970 πρέπει να ανταλλάξουν τις παλιές τους άδειες οδήγησης έως τις 19 Ιανουαρίου 2024. Στη συνέχεια, ακολουθείται η ίδια διαδικασία χρόνο με το χρόνο. Η τελευταία προγραμματισμένη προθεσμία είναι η 19η Ιανουαρίου 2033. Αυτή η ημερομηνία ισχύει για αυτοκινητιστές που γεννήθηκαν πριν από το 1953 και για άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν από το 2012 έως τις 18 Ιανουαρίου 2013. Οι άδειες οδήγησης που εκδίδονται μετά την ημερομηνία αυτή συμμορφώνονται ήδη με τις νέες απαιτήσεις της ΕΕ.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, πρέπει να φέρετε ένα νέο κιτ πρώτων βοηθειών – προσοχή γιατί οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Μια άλλη αλλαγή για τους αυτοκινητιστές στη Γερμανία δεν είναι εντελώς νέα, αλλά μάλλον λίγο παλαιότερη: το νέο πρότυπο DIN 13164:2022 ισχύει για τα κιτ πρώτων βοηθειών στα αυτοκίνητα από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Από τότε, δύο καλύμματα στόματος και μύτης αποτελούν μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού στο κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής, ήταν αρκετό να μεταφέρεις δύο μάσκες FFP2 στο παλιό σου κιτ πρώτων βοηθειών. Η μεταβατική περίοδος για το νέο πρότυπο θα λήξει την 1η Φεβρουαρίου 2023. Από εκεί και πέρα, πρέπει να έχετε μαζί σας ένα τυποποιημένο κιτ πρώτων βοηθειών.

Όποιος δεν έχει ακόμη εφαρμόσει αυτήν την απαίτηση έχει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 για να τοποθετήσει εκ των υστέρων το κιτ πρώτων βοηθειών. Μόνο από τότε, σύμφωνα με τις αλλαγές για το Aurtofahrer 2023, η έλλειψη μασκών θα εξισωθεί με ένα ημιτελές κιτ πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με την ADAC, σε αυτή την περίπτωση μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και δέκα ευρώ.

Περαιτέρω αλλαγές για τους οδηγούς το 2023: Οι βινιέτες Autobahn στην Αυστρία θα είναι πιο ακριβές

Όσον αφορά τις διακοπές, θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου τις αλλαγές για τους οδηγούς που θα τεθούν σε ισχύ από το 2023, επειδή η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας της Αυστρίας θα είναι πιο ακριβή την επόμενη χρονιά. Η τιμή της βινιέτας θα αυξηθεί κατά 2,8%, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων ASFINAG. Το ετήσιο βινιέτα αυτοκινήτου θα κοστίζει 96,40 ευρώ και το δεκαήμερο 9,90 ευρώ. Το νέο βινιέτα για το έτος 2023 θα είναι διαθέσιμο τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου 2022 από περίπου 6000 συνεργάτες πωλήσεων της ASFINAG στη Γερμανία και στο εξωτερικό ή ψηφιακά και θα ισχύει από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου για πολλούς αυτοκινητιστές θα αλλάξει το 2023

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν επίσης αυξήσεις τιμών από τους ασφαλιστές τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δύο πυλών μεσιτών Check24 και Verivox, οι τιμές ιδιαίτερα για τους υπάρχοντες πελάτες θα αυξηθούν σημαντικά. Αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον ανταγωνισμό αυτό το φθινόπωρο, όταν, ως συνήθως, εκατομμύρια οδηγοί αναζητούν φθηνότερα τιμολόγια πριν από την αλλαγή του έτους. Οι ειδικοί των δύο εταιρειών διαφωνούν για το αν και κατά πόσο θα γίνουν ακριβότερες και αυτές οι νέες συμβάσεις. Η Verivox αναμένει ακριβότερα τιμολόγια και για νέους πελάτες, η Check24 αναμένει πτώση των τιμών τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες.

Η κύρια αιτία της εξέλιξης είναι ο πληθωρισμός των απαιτήσεων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις τιμές των ανταλλακτικών τους κάθε χρόνο και τα ίδια τα αυτοκίνητα έχουν επίσης γίνει σημαντικά πιο ακριβά. Αν οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν να γλιστρήσουν στο κόκκινο, πρέπει να ανεβάσουν και τις τιμές τους. Από αυτή την άποψη, το κυνήγι ευκαιρίας φέτος θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο λόγω των αλλαγών για τους οδηγούς το 2023: αντί για φθηνότερα συμβόλαια, οι οδηγοί μπορεί να αναζητούν πολιτικές όπου η αύξηση της τιμής είναι περιορισμένη.

Σήμα HU
Όποιος πάει για TÜF του χρόνου θα λάβει ένα πορτοκαλί αυτοκόλλητο. © Robert Günther/dpa-tmn
Και μια άλλη αλλαγή έρχεται στους αυτοκινητιστές: το χρώμα του αυτοκόλλητου TÜV θα αλλάξει χρώμα το 2023. Όποιος οδηγούσε μέχρι τώρα με ροζ αυτοκόλλητο θα πρέπει να πάει για έλεγχο το 2023. Όσοι πάνε για TÜF του χρόνου θα λάβουν ένα πορτοκαλί αυτοκόλλητο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή με πληροφορίες απο το dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi