Ειδήσεις και Νέα

Σαουδική Αραβία μαζί με Ελλάδα και Αίγυπτο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Το ενδεχόμενο να υποβάλει κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2030 μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, εξετάζει η Σαουδική Αραβία το σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Αχμέντ Αλ Χατίμπ.

«Εξετάζουμε μια προσφορά με την Ελλάδα και την Αίγυπτο και ευχόμαστε να είναι μια κερδοφόρα προσφορά», δήλωσε ο Αλ Χατίμπ σε συνέντευξή του στο Ριάντ. «Σίγουρα οι τρεις χώρες θα επενδύσουν πολλά σε υποδομές και θα είναι σίγουρα έτοιμες. Και ξέρω ότι μέχρι τότε η Σαουδική Αραβία θα έχει χτίσει στάδια και fanzones τελευταίας τεχνολογίας».

Μεγάλο ειδικό βάρος στις αθλητικές διοργανώσεις

Η προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αθλητικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, καθώς θέλει να ανοίξει την οικονομία της στους τουρίστες και να διαφοροποιηθεί από την εξάρτησή της από τις πωλήσεις ενέργειας. Έχει ήδη εξασφαλίσει τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες το 2029, έναν ετήσιο αγώνα Formula 1 και αρκετούς αγώνες πυγμαχίας υψηλού προφίλ.

Ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, λίγες μέρες μετά την ακύρωση ενός ταξιδιού του στην Ιαπωνία. Η εφημερίδα Times του Λονδίνου ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι το βασίλειο θα υποβάλει δυνητικά κοινή πρόταση για το Μουντιάλ του 2030 μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi