Πολιτική

Τράπεζες: Tα top pick της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες.

Mε την ΕΚΤ να συσφίγγει πολιτική της και να φτάνει τα επιτόκια σε κορύφωση το επόμενο έτος για να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό, η HSBC «βλέπει» μια ισχυρή αύξηση των εσόδων των ελληνικών τραπεζών τα επόμενα τρίμηνα, με τα κέρδη να φτάσουν στο πικ τους το δεύτερο εξάμηνο του 2023 , περίοδο που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα και η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Τιμές στόχοι

Η HSBC  αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 5,20 από 4,45 ευρώ, στα 3,30 για την Πειραιώς από 2,75 ευρώ,στα 1,40 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank από 1,35.

Αντίθετα, για την Eurobank μειώνει την τιμή στόχο στα 1,60 ευρώ από 1,75 .

Αύξηση των εσόδων από τα επιτόκια

Σε σύσταση προς τους επενδυτές, έχοντας ως όπλο την αύξηση των επιτοκιακών εσόδων (ΝΙΙ), για buy προχώρησε η HSBC.

Η ΗSBC προβλέπει ότι το επιτόκιο της  ΕΚΤ θα φτάσει τις 300μ.β. μέχρι το τέλος του 2023, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικα τα NII των τραπεζών.

Αναθεωρημένα κέρδη

Η HSBC αναθεωρεί τις προβλέψεις για το 22/23/24 κατά 9%/2/-2% αντίστοιχα. καθώς η θετική επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων μετριάζεται από: 1) υψηλότερο CoR, 2) αυξανόμενο μερίδιο των καταθέσεων προθεσμίας στο μείγμα καταθέσεων και 3) ταχύτερη αύξηση του κόστους.

Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποφύγει την ύφεση

Ανάπτυξη 6,5% προβλέπει για το 2022 η HSBC. Το 2023 εκτιμά ότι θα υπάρξει μια μικρή επιβράδυνση στην οικονομία, αλλά με τρεις βασικούς πυλώνες θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση.

Τα τριά «ατού» της Ελλάδας είναι τα ενισχυμένα έσοδά της από τον τουρισμό, η ισχυρή κατανάλωση παρά τον υψηλό πληθωρισμό και η «επενδυτική έξαρση» που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi