Ειδήσεις και Νέα

FAZ: “Όπως συνήθως μόνο με εμπόρους ναρκωτικών”

Η Ελληνίδα σοσιαλδημοκράτρια Εύα Καϊλή, μία εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής, αν και στην πραγματικότητα προστατεύεται από την ασυλία της. Αυτό κατέστη δυνατό επειδή οι ανακριτές είχαν γίνει η σκιά των γονιών της Καϊλή, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα «Le Soir».

Οι γονείς πέρασαν μερικές μέρες σε ένα ξενοδοχείο στη μέση του Europaviertel. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο πατέρας της Καϊλής έφυγε ξαφνικά από το ξενοδοχείο, μόνος και με μια βαλίτσα σε μορφή χειραποσκευής. Γέμισε με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικά γύρω στις 600.000 ευρώ. Προφανώς ο πατέρας είχε προειδοποιηθεί. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι ανακριτές είχαν συλλάβει τον σύντροφο της κόρης του, Francesco G.

Για τους ανακριτές υπήρχε μια τέτοια συγκεκριμένη υποψία λόγω της βαλίτσας με τα χρήματα που οδήγησαν στο διαμέρισμα του Καϊλή, που απέχει λίγα μόλις βήματα από την έδρα του κοινοβουλίου των Βρυξελλών, με ένταλμα έρευνας. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν υπάρχει πλέον καμία ασυλία. Εκεί ξαναχτύπησαν χρυσό. Αρκετές τσάντες και πολυτελείς ταξιδιωτικές τσάντες γεμίστηκαν με χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, συνολικού ύψους τουλάχιστον 150.000 ευρώ. «Αυτά είναι πράγματα που συναντάμε συνήθως όταν ψάχνουμε εμπόρους ναρκωτικών», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή.

Την Κυριακή εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για την Καϊλή και τον Ιταλό σύντροφό της. Βρίσκονται υπό κράτηση, μαζί με άλλους δύο Ιταλούς: τον πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα που περιείχε περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, και έναν λόμπι. Σύμφωνα με συνεχείς αναφορές, φέρεται να είναι ο Niccolò F., ο Γενικός Γραμματέας του «No Peace without Justice».

Καλά συνδεδεμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1993 από την Emma Bonino, εξέχουσα εκπρόσωπο της ιταλικής αριστεράς, ήταν Επίτροπος της ΕΕ και, μεταξύ άλλων, υπουργός Εξωτερικών της χώρας της. Ο διακηρυγμένος στόχος του «No Peace Without Justice» είναι η δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου παγκοσμίως. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΜΚΟ, ο Φ. έχει «εκτενή πρακτική εμπειρία» στον τομέα αυτό. Τα στάδια του βιογραφικού του φαίνονται σαν την ιδανική προετοιμασία για τη θέση του Γενικού Γραμματέα: Σπουδές και διδακτορικό στη Νομική με διεθνή εστίαση σε βρετανικά και ιταλικά πανεπιστήμια, διαμονή ως επισκέπτης υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, σύμβουλος αμερικανικής ΜΚΟ, θέση με δικαστή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το πώς ακριβώς υποτίθεται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς παραμένει ασαφές. Μόλις τον Μάιο, η ίδια η οργάνωσή του είχε επισημάνει ακατάλληλες προσπάθειες άσκησης επιρροής από ένα κράτος του Κόλπου: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε ανακοίνωσή του, το «No Peace without Justice» αναφέρθηκε σε μια περιεκτική έκθεση οργάνωσης εταίρου για το θέμα – και σε αντίστοιχη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi