Εθνικά Θέματα

Νόαμ Κατζ: Δεν επηρεάζει τον δεσμό Ισραήλ-Ελλάδας η Τουρκία.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο δεσμός της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι ισχυρός και πως η σχέση των δύο χωρών παραμένει στρατηγική και δεν θα επηρεαστεί από την παράλληλη προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, στέλνει ο νέος πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατζ.

Όπως αναφέρει στην πρώτη συνέντευξή του που παραχώρησε στην Καθημερινή, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα στην περιοχή ως προς την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι εμπορικές σχέσεις και ο τουρισμός. Ωστόσο, τονίζει πως αυτά δεν πρόκειται να γίνουν εις βάρος της Ελλάδας και πως γίνονται αργά βήματα σε επίπεδο διπλωματίας με τους Τούρκους για να συζητηθούν οι όποιες εκκρεμότητες.

Ο Νόαμ Κατζ σημειώνει επίσης ότι με την επιστροφή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, ο οποίος είναι και ο αρχιτέκτονας της σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ, θα ακολουθήσουν νέες πρωτοβουλίες.

Παράλληλα κάνει λόγο για αριθμό – ρεκόρ αντιπροσωπειών που ήρθαν από την Ελλάδα στο Ισραήλ, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ΗΠΑ συνολικά.

Ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα μιλά για μοχλούς που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις, οι οποίοι αφορούν στην οικονομία, στην ενέργεια και την ασφάλεια. «Η σχέση μας με την Ελλάδα δεν είναι σχέση αγοραστών και πωλητών» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «βασίζεται σε συνεχή συνεργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi