Ειδήσεις και ΝέαΕκκλησία

Ιησούς. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θεωρούσαμε ως εικόνα.

Η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι σχετικά με τον Ιησού Χριστό είναι αυτή από τις βυζαντινές εικόνες, καθώς και από τη μορφή του Ρόμπερτ Πάουελ από την διαχρονική ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς έμοιαζε ο Ιησούς, εφόσον η εξωτερική του εμφάνιση δεν περιγράφεται στη Γραφή. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να υποδηλώσει πως τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Ιησού δεν έχουν σημασία. Παρόλα, η Γραφή έχει δώσει γενικά κάποια στοιχεία για την εμφάνιση του.

Η σελίδα History in Pictures στο Facebook δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού, με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ένα πορτραίτο του Ιησού Χριστού, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, συνδυάζοντας την παραδοσιακή εικονογραφία με πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα και τον πολιτισμό του Ιησού κατά την εποχή και την περιοχή στην οποία ζούσε.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, μια περιοχή κοντά στην Ιερουσαλήμ στη Μέση Ανατολή, ήταν ένας άνδρας με μαύρους τόνους δέρματος και διακριτικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ωστόσο, οι σύγχρονες απεικονίσεις του Ιησού, οι οποίες είναι επηρεασμένες από τη ρωμαϊκή έκφραση του Ιησού Χριστού, τον δείχνουν συχνά ως έναν λευκό άνδρα με ίσια μαλλιά. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το πρόσωπο του Ιησού Χριστού είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Δείτε την εικόνα…

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi