ΔιασποράΕιδήσεις και Νέα

Η Stadtwerke παρουσιάζει το νέο τραμ για το Ντόρτμουντ.

Γράφει ο 

Η δημόσια υπηρεσία του Ντόρτμουντ παρουσίασε την Πέμπτη στο αμαξοστάσιο DSW21 στο Dorstfeld ένα νέο τραμ για την πόλη του Ντόρτμουντ.

Ωστόσο, το τραμ αξίας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει προγραμματιστεί να βγει στις ράγες πριν από το καλοκαίρι του 2023. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία μεταφορών.

Είναι μόνο ένα από τα συνολικά 26 νέα οχήματα που σχεδιάζεται να παραδοθούν μέχρι το 2025. Το κόστος του μεγαλεπήβολου έργου του Ντόρτμουντ ανέρχεται σε 210 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, το ποσό περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό των 64 όμοια κατασκευασμένων, ήδη υπαρχόντων ελαφρών σιδηροδρομικών οχημάτων, ανακοίνωσε η DSW21.

Νέα τεχνολογία για την προσβασιμότητα

Μια παγγερμανική πρωτιά στο δίκτυο γραμμών, σύμφωνα με την Stadtwerke, είναι η δυνατότητα μείωσης της πίεσης του αέρα των τραμ.

“Τα νέα τραμ μπορούν να κάνουν κλίση 3 εκατοστά κατά παραγγελία – παρόμοια με ό,τι είναι γνωστό από τα λεωφορεία”, αναφέρει η ανακοίνωση της DSW21.

Το λεγόμενο “γονάτισμα” εξασφαλίζει ότι η διαφορά ύψους από την πλατφόρμα σε ολόκληρο το δίκτυο είναι το πολύ πέντε εκατοστά.

Η δημοτική επιχείρηση ανοίγει επίσης νέους δρόμους στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης

Για παράδειγμα, η εγκατεστημένη ισχύς θέρμανσης θα μειωθεί κατά περισσότερο από 70 τοις εκατό από 100 kW σε μόλις 27 kW χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία μόνωσης, χωρίς οι επιβάτες να το αντιληφθούν.

Συνεπώς, τα οχήματα μπορούν να θερμαίνονται αποτελεσματικότερα κατά την ψυχρή περίοδο.

Έτσι, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ολόκληρου του σιδηροδρομικού στόλου μειώνεται συνολικά κατά περίπου 4,8 εκατομμύρια kWh ετησίως, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση περισσότερων από 1.000 νοικοκυριών τεσσάρων ατόμων.

Το πρώτο τρένο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ράγες το καλοκαίρι του 2023. Τώρα πρέπει να πραγματοποιηθεί η συνήθης διαδικασία δοκιμών και ρυθμίσεων, και μόνο τότε το τρένο μπορεί να τεθεί σε επιβατική κυκλοφορία με επίσημη έγκριση.

DSW21: “Περίοδοι έως και έξι μηνών είναι συνήθεις στη σιδηροδρομική βιομηχανία για αυτές τις πολύπλοκες δοκιμές.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi