Εθνικά Θέματα

Αλβανία: Η Τουρκία την «πολιορκεί» – Η Ελλάδα μπαίνει στη μέση.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά γίνεται μια μέρα μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με την ομόλογό του Όλτα Τζάσκα. Επίσης, χθες ο Σαλί Μπερίσα έριξε «βόμβα» σε σχέση με τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, λέγοντας ότι η Τουρκία έκανε τότε μια «πραγματικά ισχυρή παρέμβαση» όταν υπογράφηκε.

Χθες ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη σύμβαση για την εξαγωγή τουρκικών drones BayraktarTB2 στην Αλβανία, με την Άγκυρα να συνεχίζει την προσπάθεια να ασκήσει επιρροή στην Αλβανία με μια σειρά κινήσεις.

 Τα μηνύματα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι από την στιγμή που η Αλβανία έχει επιλέξει να γίνει μέλος της ΕΕ, πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένες παραμέτρους οι οποίες θα υπηρετούν το βασικό της αφήγημα.

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «τα τρία τουρκικά drones, που θα έρθουν πρώτα, θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση, όταν και όπου χρειαστεί», ο Νίκος Δένδιας τόνισε:

«Η Αλβανία έχει κάνει μια βασική επιλογή. Η επιλογή της είναι να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να κάνει αυτό το οποίο είναι αυτονόητο, να τοποθετηθεί στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Και εμείς οι Έλληνες εκεί πιστεύουμε ότι ανήκει. Όμως αυτό συνεπάγεται και μια σειρά από παραμέτρους. Οι παράμετροι αυτές, τις οποίες η αλβανική πλευρά πρέπει να αποφασίσει, πρέπει να υπηρετούν το βασικό της αφήγημα».

Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε διπλό μήνυμα σε Τίρανα και Άγκυρα: «Και να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Τουρκία καθ’ εαυτή. Ούτε έχει κανένα ζήτημα με το να συνεργάζονται με την Τουρκία. Αλλά όμως έχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όπως και με κάθε αναθεωρητισμό. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε παράμετρος πρέπει αφενός μεν να υπηρετεί την ευρωπαϊκή ιδέα, αφετέρου να μην επιτρέπει την εκδήλωση αναθεωρητισμών στην περιοχή».

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi