Άρθρα ΡεπορτάζΚοινωνία Κόσμος

e-enimerosi: Οι συντελεστές της, σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Μία γεμάτη χρονιά φεύγει, και μία νέα επίσης δημιουργική ευχόμαστε να έρθει.

 

Χρήστος Μουρτζούκος.

Βρισκόμαστε μία μέρα πριν από τα Χριστούγεννα, την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, μία μέρα που μας φέρνει όλους κοντά, οικογένεια, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε μία χρονιά πλούσια σε γεγονότα που δεν περίμενε κανένας στον αιώνα που ζούμε και διάφορες κρίσεις που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία, τις αξίες, τις ιδέες, τις αντιλήψεις.

Κάθε φορά ακούμε και διαβάζουμε το τετριμμένο ”Καλή χρονιά”. Δεν θα αποκλείσω εγώ αυτό το τετριμμένο, ωστόσο είναι μία καλή ευκαιρία για όλους μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο να κάνουμε την αυτοκριτική και τον απολογισμό μας και να εκλάβουμε ως εμπειρία ζωής μία δύσκολη χρονιά για όλους μας, και να την έχουμε ως βάση για την επόμενη χρονιά που ελπίζουμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Το 2023 σηματοδοτεί πολλά σημαντικά γεγονότα για την πατρίδα μας, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Θα είναι δυσκολότερο; Θα είναι ευκολότερο; Κανείς δεν ξέρει. Ένα είναι το σίγουρο: Ότι μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευκολίες και να μάθουμε από τις δυσκολίες, παραμένοντας άνθρωποι και βοηθώντας τους συνανθρώπους μας όπως μπορούμε.

Έτσι ευχόμαστε στην αγαπημένη μας Ελλάδα να βιώσει την αναγέννησή της σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που θα μας κάνει περήφανους ως Έλληνες και ως ανθρώπους. Εύχομαι λοιπόν, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και καλή πρωτοχρονιά! Να περάσουμε όλοι αυτές τις Άγιες μέρες με ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, είτε είναι η οικογένειά μας  είτε οι φίλοι μας είτε οι αγαπημένοι μας.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Αναστασία Μήλιου.

 

Εύχομαι η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στην δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής. Όμορφα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2023 με υγεία σε όλους!!!

 

 

Χριστίνα Σιμοπούλου.

Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του έτους, μία ανάσα πριν από το 2023. Την περίοδο των Χριστουγέννων όλες οι πόλεις γεμίζουν με εκατοντάδες φωτάκια και στολίδια, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό κλίμα. Γνωρίζουμε όμως ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων δεν έχει να κάνει με τα στολίδια, τα υλικά αγαθά, το πλούσιο τραπέζι, τα γλυκά, τα δώρα, τις τυπικές ευχές. Έχει να κάνει με την Γέννηση του Ιησού Χριστού… αλλά και με εμάς τους ίδιους.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα μας καλούν να επιτρέψουμε στον Χριστό να μπει στις καρδιές μας και να μεταμορφώσει την ζωή μας. Πώς το κάνουμε όμως αυτό; Ο Χριστός συμβολίζει την Ζωή, το Φως, την Αγάπη, την Συγχώρεση, την Γενναιοδωρία, την Ελπίδα, την Αφοβία, την Θεραπεία. Έρχεται για να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε παιδιά του Θεού, ότι δεν είμαστε ποτέ μόνοι και ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέσω του Χριστού που μας ενισχύει. Μας καλεί να θυμηθούμε την θεϊκή φύση μας και να φερόμαστε σε όλους με καλοσύνη, συμπόνια, ευγένεια και αγάπη. Έρχεται να διαλύσει τον φόβο και το μίσος και να γεμίσει τις ψυχές μας με Ζεστασιά, Αγάπη και Φως. Μέσα από την Άγια Νύχτα έρχεται να γεννηθεί το Φως.

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο λαμβάνει χώρα στις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η πιο μεγάλη νύχτα του έτους. Από εκεί κι έπειτα, οι μέρες ολοένα και μεγαλώνουν. Οι συμβολισμοί είναι πάρα πολλοί, όμως ας κρατήσουμε το εξής: όλα γεννήθηκαν αυτήν την Άγια Νύχτα. Το πιο λαμπερό Φως γεννήθηκε μέσα από αυτό το πιο βαθύ και πυκνό σκοτάδι. Τίποτα δεν είναι μόνο αρνητικό ή μόνο θετικό, επειδή το Φως εμπεριέχεται μέσα στο σκοτάδι της νύχτας και η νύχτα γεννάει το φως. Έτσι κι ο Χριστός είναι το Φως που ήρθε να σώσει την Ανθρωπότητα από το σκοτάδι και την μαυρίλα. Ο Χριστός βρίσκει πάντα έναν τρόπο, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Είναι πάντα εκεί για να παρηγορεί, ακόμα κι όταν η άνεση φαίνεται μακρινή. Τίποτα δεν είναι πολύ δύσκολο για τον Χριστό και κανένα εμπόδιο δεν είναι αρκετά μεγάλο. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν, ας γιορτάσουμε τον Χριστό στη ζωή μας και ας μοιραστούμε αυτό το πνεύμα Χριστού με άλλους. Είναι ο μόνος τρόπος να φέρεις ειρήνη σε έναν ταραγμένο κόσμο.

Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, και… δεν θα ευχηθώ να είναι “ευτυχισμένο το νέο έτος”, αλλά “ευτυχισμένοι όλοι εμείς κατά το νέο έτος”, επειδή εμείς είμαστε εκείνοι που δημιουργούμε την ευτυχία και την δυστυχία για εμάς και τους γύρω μας, και όχι η κάθε χρονιά που περνάει!

Ελένη Γκιάτα.

Εύχομαι οι μέρες των γιορτών να είναι μια αφορμή για περισυλλογή. Να εστιάσουμε περισσότερο στους γύρω μας μας και να μη διστάζουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας. Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!

Επίσης, εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2023, να είναι γεμάτο αγάπη, υγεία ευλογία και χαρούμενες στιγμές δημιουργίας για όλο τον κόσμο!

Να είναι μια χρονιά απαλλαγμένη από εγωισμό και αλαζονεία.
Να χωράει μόνο αγάπη, τόση πολλή που να είναι ικανή να μοιραστεί σε όλο τον κόσμο!

 

Ιωάννα Κουτσομιχάλη.

Εύχομαι το 2023 να φέρει μπόλικα χαμόγελα, άπειρη αγάπη και πολλές νέες περιπέτειες σε όλους τους αγαπητούς αναγνώστες της σελίδας μας.

Καλές Γιορτές σε όλους.

 

 

Ευαγγελία Κατσιγιάννη.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο. Εύχομαι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας δώσει καθαρή σκέψη και ό,τι χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά. Μακάρι οι μέρες που θα ακολουθήσουν να είναι φωτεινές, ευτυχισμένες και να σηματοδοτήσουν το ξεκίνημα μιας νέας ευτυχισμένης περιόδου χωρίς πολέμους, οικονομικη ανασφάλεια, ρατσισμό και μισαλλοδοξια.
Χρονια πολλά.

Θωμάς Παπανικολάου

 

Ελπίζω οι άνθρωποι να προσπαθήσουμε τα φετινά Χριστούγεννα να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Επίσης να έχουμε υγεία και παραγωγικές μέρες το 2023!

 

 

 Εβίτα Μανούδη

Τα Χριστούγεννα θυμίζουν ότι χρειάζομαι να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που αγαπάω.

Να μην αγχώνομαι πολύ για το μέλλον, να συνεχίσω όμως να κάνω σταθερά βήματα προς τους στόχους και τα όνειρά μου.

Ελπίζω, ότι το 2022 να κάνατε αυτά που θέλατε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Ελπίζω ότι ήσασταν πιο ειλικρινής με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Εύχομαι στις γιορτές να προσφέρετε στον εαυτό σας χώρο για ξεκούραση και ψυχική ανανέωση. Να απολαύσετε στο μέγιστο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ημέρες των γιορτών.

Σας εύχομαι να έχετε δύναμη, τόλμη και πειθαρχία να αλλάξετε, με τρόπους που θα σας κάνουν καλό και θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας…. το 2023 … και όχι μόνο.

Υγεία και αγάπη σε όλους !

Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!!!

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi