Ειδήσεις και Νέα

Σερβικά άρματα μάχης 4χλμ από τα σύνορα του Κοσόβου.

Δραματικές εξελίξεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αφού οι Σέρβοι τοποθέτησαν  δύο νέα οδοφράγματα, ένα στη Βόρεια Μιτρόβιτσα και ένα στην Ζβετσάν.

«Στα βόρεια της χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σερβικές παραστρατιωτικές ομάδες συνέχισαν να στήνουν οδοφράγματα, εμποδίζοντας περαιτέρω την ελεύθερη κυκλοφορία.

Τονίζουμε ότι έχουν στηθεί και δύο οδοφράγματα με βαρέα οχήματα», ανακοίνωσε η αλβανική Αστυνομία.

Το οδόφραγμα που βρίσκεται στη Βόρεια Μιτρόβιτσα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Τεχνικής Σχολής, ανέφερε η αλβανική Αστυνομία.

Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στη συνοικία Boshnjak, η οποία είναι ένας πολυεθνικός οικισμός, όπου ζουν Αλβανοί, Σέρβοι και Βόσνιοι, ενώ ο δρόμος όπου βρίσκεται το οδόφραγμα είναι ένας από τους δρόμους που συνδέει τη Βόρεια και τη Νότια Μιτρόβιτσα.

Τα σερβικά άρματα μάχης και πυροβόλα είναι 4χλμ από τα σύνορα του Κοσόβου

Ο Βούτσιτς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το δυτικό τελεσίγραφο και ανέπτυξε τον στρατό στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και μετακίνησε ισχυρές δυνάμεις .

Χθες τα μεσάνυχτα έληξε το τελεσίγραφο που έδωσαν οι δυτικές χώρες στον Σέρβο ηγέτη να διαλύσει τα οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου ζει ο σερβικός πληθυσμός.

Αναμένονταν, μονάδες των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου να ξεκινήσουν μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά αυτό δεν έχει λάβει χώρα προς το παρόν.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι ο σερβικός στρατός έχει αναπτύξει περίπου 5 χιλιάδες στρατεύματα και βαρύ εξοπλισμό στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια κατά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Από τις 9 το βράδυ τοπική ώρα, οι μονάδες των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα μάχης.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι σερβικά ελικόπτερα Mi-35 πετούν κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, γεγονός που δείχνει ότι το Βελιγράδι προετοιμάζει πιθανή αστραπιαία κίνηση σε περίπτωση κλιμάκωσης της καταστάσεως στα οδοφράγματα.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται επίσης σε κατάσταση συναγερμού, σκοπεύοντας, εάν χρειαστεί, να στρατολογήσουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στο έδαφος γειτονικών κρατών.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει αποκλειστεί στις παραμεθόριες περιοχές, πιθανώς για να αποτραπεί η διαρροή πληροφοριών σχετικά με την κίνηση τόσο των σερβικών δυνάμεων όσο και των δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου και της KFOR.

Ο Ράμα επιζητεί ένωση του Βόρειου Κοσόβου με Σερβία και ένωση του υπόλοιπου τμήματος με την Αλβανία;

Ο Αλβανός πολιτικός αναλυτής και καθηγητής διεθνούς δικαίου, Ενβέρ Μπιτίτσι, δήλωσε ότι η κατάσταση στο βορρά είναι απειλητική και συγκρουσιακού χαρακτήρα.

Όλες οι ενστάσεις του Βελιγραδίου, σύμφωνα με τον ίδιο, στρέφονται κατά της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει η ελπίδα στο Βελιγράδι ότι πιθανόν άλλες χώρες θα “αποχωρήσουν” από την ανεξαρτησία του Κοσόβου και την δημιουργία κρατικής οντότητας για διπλή ένωση με Σερβία και Αλβανία.
Εν τω μεταξύ, όλες οι ενστάσεις του Βελιγραδίου στρέφονται κατά της Γερμανίας. Καμία άλλη χώρα δεν έχει στοχοποιηθεί τόσο πολύ.

“Το ίδιο αναμένει όμως και η αλβανική κυβέρνηση. Αν στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου διαρκέσει αρκετά μια σφοδρή σύγκρουση με τη Σερβία, τότε θα έχουμε διχοτόμηση ως  τετελεσμένο γεγονός και ένωση με το σερβικό κράτος.
Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Γι’ αυτό υποστήριξα και υποστηρίζω το μνημόνιο της ASHAK, αφού αυτό το μνημόνιο γράφει την αλήθεια.

Εμείς οι Αλβανοί πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Αλλά δυστυχώς δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να την αποδεχτούμε.
Διαφορετικά, η συζήτηση θα αφορούσε τη γνησιότητα ή όχι αυτού του μνημονίου»
, τόνισε ο Μπιτίτσι.

“Ο Έντι Ράμα και μέρος της αντιπολίτευσης του Κοσσυφοπεδίου ετοιμάζονται να ξεκινήσουν προπαγάνδα περί «εθνικής ενοποίησης». Η αλβανική κυβέρνηση είναι κατά των Αλβανών του Κοσόβου και έχει τα δικά της σχέδια”, ,κατέληξε ο Αλβανός ειδικός.

Η σημερινή εθνοτικού τύπου ένταση στο Κόσοβο μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, υποκρύπτει μεγάλη ένταση πολλών χρόνων, και ανεξάρτητα το τι επιδιώκει η κάθε πλευρά, όλο αυτό δεν φαίνεται να έχει ειρηνική κατάληξη. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση σε Ουκρανία και Ευρώπη ενώ μια “φωτιά” στα Βαλκάνια θα μεγέθυνε την σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας σε μεγάλο βαθμό.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδιωξαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης.

e-enimerosi