Κοινωνία Κόσμος

Βέλγιο: Ανθρώπινα μαλλιά ανακυκλώνονται για την προστασία του περιβάλλοντος – Ελληνίδα η διευθύντρια του κομμωτηρίου.

Το έργο ανακύκλωσης μαλλιών τροφοδοτεί τις κλειδαριές και τις τρέσες σε μια μηχανή που τις μετατρέπει σε μπερδεμένα τετράγωνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απορρόφηση πετρελαίου και άλλων υδρογονανθράκων που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή να γίνουν βιοσύνθετες σακούλες.

Ο συνιδρυτής του έργου Patrick Janssen, εξηγώντας ότι 1 κιλό τρίχας μπορεί να απορροφήσει 7-8 λίτρα λάδι και υδρογονάνθρακες, είπε ότι τα χαλάκια μπορούν να τοποθετηθούν σε αποχετεύσεις για να απορροφήσουν τη ρύπανση στο νερό πριν φτάνει σε ένα ποτάμι.

«Τα προϊόντα μας είναι ακόμη πιο ηθικά καθώς κατασκευάζονται τοπικά… δεν εισάγονται από την άλλη άκρη του πλανήτη», είπε στο Reuters. «Φτιάχνονται εδώ για να αντιμετωπίζουν τοπικά προβλήματα».

Το έργο ανέφερε στον ιστότοπό εδώ του ότι τα μαλλιά έχουν ισχυρές ιδιότητες: ένα σκέλος μπορεί να υποστηρίξει έως και 10 εκατομμύρια φορές το βάρος του, και εκτός από την απορρόφηση λίπους και υδρογονανθράκων, είναι υδατοδιαλυτά και εξαιρετικά ελαστικά λόγω των ινών κερατίνης του.

Ο Patrick Janssen, συνιδρυτής της οργάνωσης Dung Dung, δείχνει ένα πλακίδιο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένη ανθρώπινη τρίχα που χρησιμοποιείται για την απορρόφηση ρυπογόνων χημικών ουσιών στο νερό. REUTERS/Yves Herman.
Φτιάχνουν ένα πλακίδιο από ανακυκλωμένη ανθρώπινη τρίχα που χρησιμοποιείται για την απορρόφηση ρυπογόνων χημικών ουσιών στο νερό. REUTERS/Yves Herman
Ο Βέλγος κομμωτής στο κομμωτήριο L’Atelier Chedly Boussigua κόβει τα μαλλιά μιας πελάτισσας, τα οποία θα συλλέξει η ένωση Dung Dung που μετατρέπει τα μαλλιά σε πλακάκια που χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση ρυπογόνων χημικών ουσιών στο νερό. REUTERS/Yves Herman
Σακούλες που περιέχουν ανθρώπινες τρίχες εμφανίζονται στο κομμωτήριο Helyode πριν συλλεχθούν από την ένωση Dung Dung, που μετατρέπει τα μαλλιά σε πλακάκια που χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση ρυπογόνων χημικών ουσιών στο νερό. REUTERS/Yves Herman
Η Ισαβέλλα Βουλκίδη, διευθύντρια του κομμωτηρίου Helyode, κόβει τα μαλλιά μιας πελάτισσας. REUTERS/Yves Herman

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi