Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Παρακολουθήστε το SpaceX να εκτοξεύει τον 1ο πύραυλο του 2023 με τον EOS SAT-1 και άλλους 113 δορυφόρους την Τρίτη.

Η SpaceX είναι έτοιμη να εκτοξεύσει κάποια καθυστερημένα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα την Τρίτη με μια αποστολή να πετάξει 114 διαφορετικούς δορυφόρους σε τροχιά για να ξεκινήσει το 2023.

Ένας πύραυλος Falcon 9 από τη SpaceX θα εκτοξεύσει την επική αποστολή μεταφοράς Transporter-6 της εταιρείας στις 9:56 π.μ. από τον Διαστημικό Σταθμό Δυνάμεων Cape Canaveral στη Φλόριντα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκτόξευση εδώ στο Space.com σε μια ζωντανή ροή που σας έφερε το EOS Data Analytics (EOSDA).

Η αποστολή Transporter-6 θα εκτοξεύσει το EOS SAT-1 για την EOSDA σε αυτήν την αποστολή αυτός είναι ο πρώτος από τους επτά δορυφόρους που εστιάζονται στη γεωργία για τον νέο αστερισμό της εταιρείας. Ο EOS SAT-1 θα είναι ο τελευταίος από τους 114 δορυφόρους που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της αποστολής Transporter-6, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αποστολής SpaceX.

“Αυτή η εκτόξευση φέρνει νέες δυνατότητες αλλαγής του παιχνιδιού δορυφορικών τεχνολογιών στη γεωργική βιομηχανία. Η EOSDA θα συνεργαστεί τώρα με ιδιόκτητα σύνολα δεδομένων για να παρέχει ακόμη βαθύτερες και ακριβέστερες πληροφορίες για τους πελάτες και τους συνεργάτες της”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EOSDA, Artiom Anisimov.

Οι μηχανικοί προετοιμάζουν τον δορυφόρο EOSDA EOS SAT-1, τον πρώτο δορυφόρο ανάλυσης εστιασμένο στη γεωργία σε έναν αστερισμό 7 σκαφών, για εκτόξευση.  (Εικόνα: EOSDA)

Το EOS SAT-1 έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα καθημερινά χρησιμοποιώντας 11 ζώνες φωτός. Η εξέταση της υγείας της καλλιέργειας με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να επιτρέψει στους αγρότες να προσαρμόσουν καλύτερα τη φροντίδα τους για τις καλλιέργειες, να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την κατανάλωση ενέργειας και τη χρήση νερού, μεταξύ άλλων οφελών.

Ο πλήρης στόλος EOS SAT, όταν είναι έτοιμος γύρω στο 2025, θα στοχεύει να κοιτάζει 12 εκατομμύρια τ. χλμ. κάθε μέρα, που είναι περίπου το ένα τρίτο περισσότερο από την αντίστοιχη περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι επτά δορυφόροι, που κατασκευάστηκαν από την Dragonfly Aerospace, στοχεύουν να φτάσουν στο 100% των χωρών «με τις μεγαλύτερες εκτάσεις γεωργικών και δασικών εκτάσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση της EOSDA.

Υπάρχουν και άλλες δορυφορικές καλλιέργειες που θα πετάξουν στο διάστημα με το Transporter-6 επίσης. Για παράδειγμα, η Spire Global σχεδιάζει να εκτοξεύσει έξι δορυφόρους να επεκτείνει την παρακολούθηση αστερισμού της θαλάσσιας και αεροπορικής κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ADS-B.

Η Spaceflight Inc. σχεδιάζει να κατασκευάσει τέσσερα διαστημόπλοια Kleos σε μια ηλιακή-σύγχρονη τροχιά που διατηρεί σταθερές συνθήκες φωτισμού κάτω από τον στόλο. Η Kleos εξετάζει τις εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων από το διάστημα για να αναζητήσει «κρυφή και παράνομη δραστηριότητα», αναφέρει η ιστοσελίδα της.

Η σειρά αποστολών Transporter είναι “αποστολές αποκλειστικής χρήσης”, που σημαίνει ότι περιλαμβάνουν δεκάδες μικρούς δορυφόρους που πετούν στο διάστημα με έναν μόνο πύραυλο Falcon 9. Η SpaceX δεν έχει επιβεβαιώσει την πλήρη δήλωση του Transporter-6 στον ιστότοπό της. Η πρώτη αποστολή της σειράς, Transporter-1, εκτόξευσε ρεκόρ 143 δορυφόρων στις 24 Ιανουαρίου 2021.

Ο πύραυλος Falcon 9 για το Transporter-6 έχει ένα πρώτο στάδιο που πραγματοποιεί την 15η πτήση του. Ο ενισχυτής εκτόξευσε προηγουμένως την αποστολή μεταφοράς μεταφοράς-2 του SpaceX, τρεις εμπορικές δορυφορικές πτήσεις και 10 δορυφορικές αποστολές Starlink, είπε η SpaceX. Εάν όλα πάνε καλά, ο ενισχυτής θα πρέπει να επιστρέψει σε ένα σημείο προσγείωσης στο διαστημικό σταθμό Cape Canaveral για ένα touchdown.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi