Ειδήσεις και Νέα

Πελέ: Live το ύστατο χαίρε στον βασιλιά του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων λόγω της εξέλιξης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έσπευσαν στην 24ωρη δημόσια αγρυπνία του, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στο γήπεδο 16.000 θέσεων της Σάντος, γνωστό ως “Vila Belmiro”.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους φορούσαν την εμβληματική κίτρινη φανέλα της Βραζιλίας, είχαν παρευρεθεί μέχρι το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τη Σάντος.

Ειδικότερα, η πομπή ξεκίνησε από το στάδιο “Urbano Caldeira”, έδρα της πρώην ομάδας του Πελέ, της Σάντος, και το φέρετρό του μεταφέρεται στους δρόμους της πόλης Σάντος, περνώντας μεταξύ άλλων και από τον δρόμο όπου ζει η 100χρονη μητέρα του Πελέ, Celeste Arantes.

Θα συνεχίσει στο νεκροταφείο Memorial Necrópole Ecumênica, όπου θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική κηδεία για τα μέλη της οικογένειας.

Οι πόρτες του σταδίου έκλεισαν με χιλιάδες πενθούντες να βρίσκονται ακόμη στην ουρά και ο κόσμος απομακρύνθηκε. Χιλιάδες έχουν πλέον παραταχθεί στους δρόμους για να παρακολουθήσουν το φέρετρο του Βραζιλιάνου να περνάει, στην κορυφή ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Η σορός του Πελέ θα οδηγηθεί στο κοιμητήριο “Memorial Necrópole Ecumenica” του Σάο Πάουλο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την προκαθορισμένη διαδρομή, ώστε η νεκροφόρα να περάσει από το μέρος που ζει η 100χρονη μητέρα του, Ντόνα Σελέστε, η οποία πάσχει από άνοια και δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή.

Η νεκρώσιμη πομπή αναμένεται να περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πριν καταλήξει στο νεκροταφείο, όπου θα γίνει η ταφή της, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi