Άρθρα Ρεπορτάζ

Σκύλος: Ο πιστός και αφοσιωμένος φίλος του ανθρώπου 

Σκύλος: Αγαπημένος φίλος που δεν κάνει χωρίς τον ιδιοκτήτη του

Άνθρωπος και σκύλος: Μια φιλία δυνατή και ανιδιοτελής. Αγάπη, κατανόηση, σεβασμός είναι τρία μόνο συστατικά που διατηρούν “αθάνατη” στον χρόνο την φιλία μας με τους σκύλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταινία “Χάτσικο”, η οποία είναι μάλιστα βασισμένη και σε πραγματική ιστορία.

Ο σκύλος Χάτσικο κάθε μέρα συνόδευε κάθε πρωί στο τρένο, το αφεντικό του, Πάρκερ (Ρίτσαρντ Γκιρ). Το απόγευμα, επίσης, τον περίμενε να γυρίσει από τη δουλειά του, στο ίδιο σημείο.

Πόσο συγκινητικό το ότι ακόμα και μετά το θάνατο του αφεντικού του, ο σκύλος Χάτσικο, ράτσας Ακίτα, αναζητούσε με τόση λαχτάρα και υπομονή τον ιδιοκτήτη- αγαπημένο  φίλο του, στο ίδιο ακριβώς σημείο, επί 9 χρόνια, ελπίζοντας πως θα επιστρέψει ξανά..

Η αφοσίωση του Hachiko ήταν αξιοθαύμαστη, καθώς έμεινε πιστός στον ιδιοκτήτη του, Πάρκερ, για όλη του την ζωή. Είναι συγκλονιστικό πως ένας σκύλος μπορεί να δώσει στους ανθρώπους,  μαθήματα αφοσίωσης και πίστης!

Μια φιλία ανιδιοτελής και πολύτιμη

Ο τετράποδος φίλος μας, κάνει τα πάντα για να μας ευχαριστήσει και το κυριότερο; Χωρίς αντάλλαγμα..

Χαρακτηριστική είναι η φράση του Josh Billing, Αμερικανού χιουμορίστα (1818-1885): “Τα λεφτά θα σου αγοράσουν έναν σκύλο, αλλά όχι το κούνημα της ουράς του”.

Οι αξιαγάπητοι φίλοι μας, δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω, από την παρέα μας, αγάπη, τροφή, παιχνίδι και χρόνο.

Είναι εκεί για εμάς και μας το δείχνει 

Η αγάπη των σκυλιών είναι πραγματική και ανιδιοτελής. Κάνει τα πάντα για να μας ευχαριστήσει και το κυριότερο; Χωρίς αντάλλαγμα.. Τα σκυλιά είναι πιστοί φυλακές του σπιτιού και δείχνουν έμπρακτα ότι είναι εκεί πάντα για εμάς.

Η φιλία τους έχει τόση μεγάλη αξία, που δεν εξαγοράζεται με κανένα άλλο αγαθό, γι’ αυτό δεν μπορούν να “πουλήσουν” την φιλία.

Μαζί στις χαρές και στις λύπες 

Η φιλία μας με τους σκύλους διαρκεί στον χρόνο. Βλέπει τη χαρά “ζωγραφισμένη” στο πρόσωπο μας και είναι σαν να χαίρεται μαζί μας. Είμαστε λυπημένοι; Ο καλός μας φίλος, είναι δίπλα μας και συμπάσχει με τη λύπη και τη στεναχώρια μας, κοιτώντας μας με στοργή στα μάτια. Είναι σαν να θέλει να μας πει με τον δικό του τρόπο: “Είμαι εδώ για σένα”, ή “Πόσο στεναχωριέμαι κι εγώ με αυτό που σου συμβαίνει.

Σύμφωνα με έρευνα, ο σκύλος είναι σύμμαχος της ψυχικής μας υγείας. Η ψυχή μας ευφραίνεται με την παρέα του και νιώθουμε ασφάλεια και προστασία με την παρουσία του.

Τι θέλει να μας δείξει όταν.. 

Ο σκύλος, εκτός από έξυπνος είναι και παιχνιδιάρης. Του αρέσει να παίζει παιχνίδια με το αφεντικό του και το απολαμβάνει. Καθετί που κάνει έχει τον λόγο του και έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Είναι εκπληκτικό ότι σε κάθε εκδήλωση του, δεν μας ξεχνά. Τι θέλει να μας δείξει όμως με τα “καμώματα” του;

– Όταν μας χαρίζει το αγαπημένο του παιχνίδι

Προτιμά να αποχωριστεί κάτι που έχει τόσο μεγάλη αξία για εκείνον, όπως ένα αγαπημένο του παιχνίδι, προκειμένου να σας δείξει πόσο σημαντικοί είστε;

Θέλει να μοιραστεί τον χρόνο του μαζί μας, παίζοντας. Όμως είναι μόνο αυτό; Ο σκύλος όταν  χαρίζει κάτι ξεχωριστό για εκείνον, τότε μάλλον είναι ένδειξη αφοσίωσης και αγάπης.

-Όταν μας κοιτάζει ήρεμος, κατά την αποχώρηση μας από το σπίτι 

Έχει τύχει καθώς φεύγετε από το σπίτι, να παρατηρήσετε ότι ο τετράποδος φίλος σας συνεχίζει να σας κοιτάζει με ηρεμία; Είστε τυχερός που έχετε έναν τόσο αφοσιωμένο φίλο στη ζωή σας. Η “τυφλή” εμπιστοσύνη που σας δείχνει, είναι έκδηλη: νιώθει ασφάλεια και σιγουριά, ότι θα επιστρέψετε ξανά στο σπίτι και ότι δεν θα τον αφήσετε μόνο.

-Όταν γυρνάτε στο σπίτι και σας δείχνει τον ενθουσιασμό του 

Δεν είναι όμορφο συναίσθημα να γυρνά κάνεις στο σπίτι και κάποιος να τον περιμένει με ανυπομονησία; Με τον τρόπο αυτό, ο τετράποδος φίλος μας δείχνει την αγάπη του, αφού δε μπορεί να κρύψει την μεγάλη χαρά του, που γυρίσατε στο σπίτι.

-Όταν σας κοιτάζει στα μάτια, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού

Όταν παίζετε με τον σκύλο σας και σας κοιτά  μάτια, βλέπετε πόσο αφοσιωμένος φίλος είναι. Η αγάπη του για εσάς, εκδηλώνεται μέσα από μια αγκαλιά, όπως και το δέσιμο σας στο πέρασμα των χρόνων.

Τα σκυλιά έχουν μάθει να δείχνουν την αγάπη τους 

Τα σκυλιά είναι ζώα που εκδηλώνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους, όπως και οι άνθρωποι, το ίδιο. Τα τετράποδα ζώα που αγαπάμε, δεν έχουν μιλιά, κι όμως είναι σαν να θέλουν να μας πουν, με τον τρόπο τους, την αφοσίωση και τις πράξεις τους,  χίλιες λέξεις!

Πηγή 1   Πηγή 2   Πηγή 3

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi