Κοινωνία Κόσμος

Συνεχίζεται η έκρηξη του ηφαιστείου Kilauea της Χαβάης, αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού -USGS.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη άρχισε να εκρήγνυται την Πέμπτη, ανέφερε η ανακοίνωση για την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, μετά την ανίχνευση λάμψης στη σύνοδο κορυφής που παράγει αιθαλομίχλη που περιορίζεται στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης.

Το USGS είπε ότι το ηφαιστειακό αέριο, το οποίο αποτελείται από διοξείδιο του θείου και άλλα αέρια, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ορατή ομίχλη ηφαιστειακής αιθαλομίχλης, γνωστής ως «vog», η οποία έχει παρατηρηθεί στον άνεμο της Kilauea.

Το Vog έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αερομεταφερόμενους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, προκαλώντας αναπνευστικές δυσκολίες και επίσης βλάπτοντας τις γεωργικές καλλιέργειες.

Γνωστό ως ο νεότερος και πιο δραστήριος γείτονας της Mauna Loa, η οποία εξερράγη τον Νοέμβριο για πρώτη φορά από το 1984, το ηφαίστειο Kilauea εκρήγνυται από το 2021.

Ωστόσο, η έκρηξη του Mauna Loa δεν είχε επιπτώσεις και παραμένει αθόρυβη, ανέφερε το USGS.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi