Άρθρα Ρεπορτάζ

Γιατί λέμε ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό 

Γράφει η Ελένη Γκιάτα

Πηγή εικόνας: flowmagazine.gr

Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό!

Ελένη Γκιάτα

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Ο τρόπος που εκφραζόμαστε έχει αντίκτυπο στους γύρω μας. Όταν χαμογελάμε, όλα φαίνονται πιο εύκολα. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, γι’ αυτό μην το αποχωρίζεστε!

Συμπαρασυρθείτε ελεύθερα!

Καθώς εσείς  γελάτε την ώρα που αφηγείστε ένα αστείο περιστατικό, ένα ανέκδοτο, ή πόσο επεισοδιακά πέρασε η μέρα σας, έχει τύχει να παρατηρήσετε ότι εκείνος που σας ακούει    χαμογελά επίσης; Ναι, μπορεί να συμβεί.

Αυτομάτως, σκέφτεστε ότι μάλλον του άρεσε αυτό που άκουσε, και έτσι τον έκανε να χαμογελάει. Είναι πιθανόν.  Η φράση «Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό» είναι βγαλμένη από τη ζωή. Ένα απλό χαμόγελο στους άλλους δημιουργεί θετική εντύπωση και ευχάριστα συναισθήματα. Είναι η δύναμή του είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να μας επηρεάσει ώστε να βιώσουμε το ίδιο συναίσθημα και να εκφράσουμε με τον ίδιο τρόπο τα συναισθήματά μας; Ναι, ένα χαμόγελο μπορεί να  μας συμπαρασύρει,  με την καλή έννοια.

Όταν η χαρά μοιράζεται

Τα απλά πράγματα  κάνουν τη ζωή μας ξεχωριστή. Όταν ένας άνθρωπος ευθύνεται  για το χαμόγελό μας,   μπορεί να δίνει χαρά στους γύρω του με έναν καλό λόγο ή με την παρουσία του.

Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό!

Η χαρά μοιράζεται: είναι χαρούμενος και ο ίδιος για το χαμόγελο που  προκαλεί , αλλά και οι υπόλοιποι,   γιατί χαμογελούν και νιώθουν όμορφα.


Διαβάστε Επίσης : «Είμαι καλά» να λες, να χαμογελάς και να προχωράς!


Το χαμόγελο δημιουργεί συμπάθειες 

Το γέλιο, μπορεί να δημιουργήσει συμπάθεια και ευχαρίστηση στους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να μας κάνει πιο αγαπητούς και να μικρύνει  την απόσταση ανάμεσά μας. «Σπάει τον πάγο», θα μπορούσαμε να πούμε, στην αρχή μιας γνωριμίας, προκειμένου να νιώσουμε πιο οικεία μεταξύ μας. Έτσι, «σκάμε ένα χαμόγελο». Μηχανικά ; Ή από ανασφάλεια;

Αντίστοιχα, όταν κάποιος είναι συνεχώς αγέλαστος, δείχνει απόμακρος, σνομπ, αγενής, απρόσιτος.

Είναι όμως πάντα έτσι; Το να κρίνουμε τον άλλον είναι η εύκολη λύση.  Είναι απλά ένα μικρό δείγμα μιας συμπεριφοράς, ή μια γρήγορη και πρόχειρη εικόνα που έχουμε σχηματίσει εμείς για τον άλλον.

Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό!


Διαβάστε Επίσης : Χαμόγελο, ο «σύμμαχος» της υγείας μας


Να είσαι ο εαυτός σου

Το χαμόγελο όταν βγαίνει από τα βάθη της ψυχής σου, είναι φυσικό και αληθινό! Ένα χαμόγελο, όταν είναι ανεπιτήδευτο είναι πολύ πιο όμορφο, ζεστό και «ειλικρινές», αφού πηγάζει από τα συναισθήματα που νιώθεις.

Αν τελικά δεν σου βγαίνει να χαμογελάς τόσο συχνά και αβίαστα, μην ξεχνάς απλά να είσαι ο εαυτός σου!

Τα απλά πράγματα ομορφαίνουν τη ζωή 

Ας αντικαταστήσουμε τη γκρίνια, το άγχος, το φόβο, τη δυσαρέσκεια, με αυτοσαρκασμό, χιούμορ, ζωντάνια, θετική ενέργεια, και αισιοδοξία. Τότε, θα δούμε ότι υπάρχει και διαφορετική  οπτική γωνία.

Η ζωή είναι μικρή, για να ανησυχούμε τόσο για πράγματα που τελικά δεν είναι τόσο σημαντικά, όσο νομίζαμε. Μήπως εμείς οι ίδιοι τους δίνουμε τόσο μεγάλη δύναμη και αξία;

Πηγή 1Πηγή 2Πηγή 3

Ελένη Γκιάτα

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.

Πηγή: flowmagazine.gr
Πηγή εικόνων: flowmagazine.gr

ειδήσεις Google

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα  facebook ,  twitter ,  instagram ,  youtube  και  Google  news.  Διαβάστε  το e-enimerosi.com  για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, εγγραφείτε στη σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερωθείτε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi