Ειδήσεις και Νέα

Κορωναϊός: Αεροπορική οδηγία για τους ταξιδιώτες από Κίνα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε τη νεα αεροπορική οδηγία με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα.

Νέα αεροπορική οδηγία με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα δόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η notam που απέκτησε από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα ισχύει έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 το πρωί προβλέπει τα εξής:

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται να διαγνωσθούν αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικών να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για την Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με την ευθύνη και την έξοδό τους.

Τα παραπάνω απαραίτητα έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την εγγραφή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi