ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Γερμανία: Παραίτηση της υπουργού άμυνας, πιέζεται και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δεν μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο λάθος.

Η Κριστίν Λάμπρεχτ πήρε την καλύτερη απόφαση στο τέλος. Μετά από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο στο τιμόνι του Υπουργείου Άμυνας, έχει συνειδητοποιήσει επίσης αυτό που πολλοί από τους υφισταμένους της, και όχι μόνο, γνώριζαν εδώ και καιρό: ότι είναι το λάθος άτομο για αυτό το γραφείο και το γραφείο είναι το λάθος για αυτήν. 

Ειδικά αν είναι αλήθεια ότι η Λάμπρεχτ σκεφτόταν να παραιτηθεί εδώ και αρκετό καιρό, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ο καγκελάριος και το κόμμα του χρειάζονταν μέρες για να βρούν την διάδοχο. Ο Scholz θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί την περασμένη άνοιξη δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι η Λάμπρεχτ είναι μια υπουργός που κάνει «πολύ, πραγματικά σπουδαία δουλειά κάθε μέρα».

Η Λάμπρεχτ δεν ένιωθε σαν στο σπίτι της.

Από την αρχή υπήρχαν αμφιβολίες ότι θα καταφέρει να καλύψει ένα χαρτοφυλάκιο που ήταν πολύ απαιτητικό. Από τότε, ωστόσο, ο «γυμνός» στρατός  χρειαζόταν μια ισχυρή ηγεσία που να είναι σεβαστή από τα στρατεύματα.

Όμως η Λάμπρεχτ, που δεν είχε καμία σχέση με την αμυντική πολιτική, δεν ένιωθε σαν στο σπίτι της στο Μπέντλερμπλοκ. Δεν μπόρεσε να αποκτήσει την αρμοδιότητα και τη διεθνή αναγνώριση που είναι απαραίτητες για να είναι η Γερμανία εγγυητής της ευρωπαϊκής ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε ο Καγκελάριος.

Η εκπρόσωπός του δικαιολόγησε την καθυστέρηση στην ανακοίνωση ποιος θα ακολουθήσει με «σεβασμό στην απόφαση της υπουργού». Μάλλον, φαινόταν δύσκολο να βρεθεί ένα άτομο που να πληρούσε όλα τα κριτήρια, τα οποία προφανώς εξακολουθούσαν να περιλαμβάνουν την ισότητα των φύλων στο υπουργικό συμβούλιο. Ο ίδιος ο Scholz είναι επίσης υπό πίεση: δεν μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο λάθος, όχι σε αυτό το υπουργείο, όχι σε αυτούς τους καιρούς.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi