Συνταγές

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα.

Η απόλυτη συνταγή για εύκολη και γευστική καρυδόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο. Το μυστικό είναι το σιρόπι να είναι κρύο και η καρυδόπιτα ζεστή, στο σιρόπιασμα.

Υλικά

7 αυγά
250 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σκόνη
380 γραμμ. καρύδι ψιλοκομμένο
130 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Φλούδα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι
400 ml νερό
380 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Αρχικά βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι (προσοχή όχι φαρδιά κατσαρόλα) και βάζετε να βράσει. Με το που βράσει, μετράτε 5 λεπτά και βγάζετε από τη φωτιά. Το σιρόπι θα το χρησιμοποιήσετε κρύο.

Για την καρυδόπιτα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάτε για 2 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτετε σε τρεις δόσεις την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος την βανίλια. Μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό μπολ το μείγμα και το βάζετε σε μπεν-μαρί. Με το που βράσει, βάζετε πάνω το μεταλλικό μπολ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μετράτε 2 λεπτά ακριβώς, ανακατεύοντας. Το μείγμα πρέπει να φτάσει στους 45 βαθμούς, όποτε αν έχετε θερμόμετρο να το χρησιμοποιήσετε.

Μεταφέρετε πάλι στο μίξερ και το βάζετε σε χαμηλή ταχύτητα για 15 λεπτά, αυτό το κάνετε για να κρυώσει το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα υπόλοιπα υλικά, φρυγανιά, καρύδι, ψιλοκομμένο, κανέλα, μπέικιν και ξύσμα λεμόνι, ανακατεύετε.

Τέλος, προσθέτετε μέσα το μίγμα με τα καρύδια, ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα. Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον αέρα στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι τη ζέστη καρυδόπιτα. Όταν κρυώσει συντηρείται στο ψυγείο.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Λαγάνα.

e-enimerosi

Εύκολα λαζάνια με κιμά.

e-enimerosi

Κρεατόσουπα με κρουτόν

e-enimerosi