Οικονομία

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν καθώς οι επενδυτές ανέμεναν άμεσα ότι το άνοιγμα της Κίνας θα αυξήσει τη ζήτηση καυσίμων στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Το Brent υποχώρησε ένα δολάριο ή 1,17%, στα 84 δολάρια το βαρέλι, το αργό αμερικανικό πετρέλαιο ήταν στα 78 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,91 σεντς, ή 0,3%, εν μέσω περιορισμένου εμπορίου κατά τη διάρκεια επίσημης αργίας των ΗΠΑ.

Επίσης, η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας (TTF) υποχώρησε στο επίπεδο των 59 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μειωμένο κατά 7,6%.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν περισσότερο από 8% την περασμένη εβδομάδα, το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Οκτώβριο, αφού οι εισαγωγές αργού της Κίνας αυξήθηκαν 4% από έτος σε έτος τον Δεκέμβριο.

Τα επίπεδα κίνησης στην Κίνα συνεχίζουν να ανακάμπτουν από επίπεδα ρεκόρ μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για την Covid-19, με αποτέλεσμα την ισχυρότερη ζήτηση για αργό και πετρελαϊκά προϊόντα, ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

Η ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση 40% στις εξαγωγές προϊόντων διύλισης πετρελαίου της Κίνας τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, με κύρια τη βενζίνη, ανέφεραν πηγές συναλλαγών και αναλυτές.

«Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή αισιοδοξία γύρω από την κινεζική ζήτηση, βραχυπρόθεσμα η αγορά πετρελαίου παραμένει σχετικά καλά εφοδιασμένη», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ING.

«Βλέπουμε περαιτέρω ανοδική πορεία από το 2ο τρίμηνο του 23, καθώς η αγορά σφίγγει».

Αυτή την εβδομάδα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας θα δημοσιεύσουν τις μηνιαίες εκθέσεις τους, τις οποίες παρακολουθούν στενά οι επενδυτές για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης και προσφοράς.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi

Γιατί πέφτει ο πήχης της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος.

e-enimerosi

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωποι με την φτώχεια 2.658.400 πολίτες στην Ελλάδα.

e-enimerosi