Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που είναι τα άλλα κόμματα.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-13 Ιανουαρίου 2023, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 6,9 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10,7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Σε ερώτημα σχετικά με το ποιο είναι το βασικό κριτήριο για να επιλέξετε το κόμμα που θα ψηφίσετε στις εκλογές, το 28% των ερωτηθέντων απάντησε η οικονομία και το 24% η στήριξη της κοινωνίας. Ακολουθούν, «να μην έχει σχέση με διαφθορά» με ποσοστό 13%, τα εθνικά θέματα με 11%, η ιδεολογία με ποσοστό 9%, ο αρχηγός με 7% και οι υποψήφιοι βουλευτές με 2%.

Στο ερώτημα εάν στις εκλογές θα επιλέξουν κόμμα επειδή θεωρούν ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή επειδή θεωρούν ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα, το 47% απαντά το «λιγότερο κακό», το 41% το «καλύτερο», ενώ ένα ποσοστό 12% επιλέγει ΔΞ/ΔΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στη δημοτικότητα. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 32% και ακολουθεί η απάντηση «κανένας» με 23%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 22% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3% και ο Γιάννης Βαρουφάκης με 2%.

Σε ερώτημα σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού και κατά πόσο έχει συγκρατήσει τις τιμές στα προϊόντα που περιλαμβάνει, το 35% απαντά «καθόλου», το 27% «αρκετά», το 21% «λίγο», το 3% «πολύ» και ένα 14% επιλέξει ΔΞ/ΔΑ.

Συνολικά για τα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και κατά πόσο έχουν βοηθήσει το νοικοκυριό τους, το 34% των ερωτηθέντων απαντά «λίγο», το 33%  «καθόλου», το 22% «αρκετά», το 3% «πολύ» και ένα 8% επιλέγει ΔΞ/ΔΑ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi