Ειδήσεις και Νέα

Η Αίγυπτος αναφέρει εύρεση αρχαίου ταφικού θαλάμου.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν τάφο στο Λούξορ της Αιγύπτου, που μπορεί να είναι περίπου 3.500 ετών. Το εσωτερικό λέγεται ότι είναι σε κακή κατάσταση. Η δημόσια ανακοίνωση δεν γίνεται χωρίς υπολογισμό.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο στο Λούξορ της Αιγύπτου, στον οποίο πιθανότατα θάφτηκε η γυναίκα ενός Φαραώ πριν από σχεδόν 3.500 χρόνια. Οι ανασκαφές συνεχίζονται ακόμη, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Αρχαιοτήτων Μουσταφά Γουασίρι.

Σύμφωνα με τον Wasiri, μια αιγυπτιο-βρετανική αποστολή βρήκε τον τάφο στη δυτική όχθη του Νείλου, περίπου 400 μίλια νότια της πρωτεύουσας Κάιρο.

Τάφος βασίλισσας ή πριγκίπισσας;

Υπάρχει ήδη μια υπόθεση για το ποιος ακριβώς θάφτηκε στον ταφικό θάλαμο: Σύμφωνα με τον Wasiri, τα αρχικά ευρήματα από τον ταφικό θάλαμο δείχνουν ότι πρόκειται για έναν τάφο της 18ης δυναστείας με θρυλικούς Φαραώ όπως ο Ακενατόν και ο Τουταγχαμών. Υπήρξε από το 1550 έως το 1292 π.Χ.

Σύμφωνα με τον Piers Litherland του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ο οποίος ηγείται της ομάδας Βρετανών ερευνητών στην ανασκαφή, θα μπορούσε να είναι ο τάφος μιας βασίλισσας ή μιας πριγκίπισσας από την άρχουσα οικογένεια Thutmosid, πολύ λίγοι από τους οποίους έχουν ανακαλυφθεί.

Τάφος σε κακή κατάσταση

Δυστυχώς, το εσωτερικό του τάφου είναι σε κακή κατάσταση, δήλωσε ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Mohsen Kamel. Πολλά στοιχεία και επιγραφές είχαν ήδη καταστραφεί στην αρχαιότητα, όταν ιζήματα άμμου και ασβεστόλιθου εισήλθαν στον ταφικό θάλαμο κατά τη διάρκεια πλημμυρών.

Η Αίγυπτος θέλει να τονώσει ξανά τον τουρισμό

Η Αίγυπτος παρουσίασε μια σειρά από θεαματικά αρχαιολογικά ευρήματα τους τελευταίους μήνες – ειδικά στην αχανή νεκρόπολη Saqqara νότια του Καΐρου. Οι αρχές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τις ανακαλύψεις για να τονώσουν τον τουρισμό, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi