ΓερμανίαΔιασποράΠολιτική

Η Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Γερμανία – Μήνυμα για την Ομογένεια.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία της Ελληνίδας Προέδρου.

Στο Μέγαρο Bellevue του Βερολίνου ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ υποδέχτηκε την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Η επίσκεψη αποδεικνύει τη συναντίληψη των δύο χωρών, το κοινό όραμα και τις κοινές αξίες ανέφερε η Κ. Σακελλαροπούλου.

Με τον Πρόεδρο Frank-Walter Steimeier επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και συζητήσαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Αναφέρθηκε στην Τουρκική επιθετικότητα και τόνισε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

Μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς την Ομογένεια στην Γερμανία στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμή της στις 19/1 από την Πρεσβεία του Βερολίνου: <<Η Ελλάδα προσβλέπει σε εσάς, σας καμαρώνει, παρακολουθεί τα σημαντικά σας επιτεύγματα και στέκεται αρωγός σας>>.

<<Η Ελλάδα προσβλέπει σε εσάς, σας καμαρώνει, παρακολουθεί τα σημαντικά σας επιτεύγματα και στέκεται αρωγός σας. Δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου>>

Η Πρόεδρος της Γερμανικής βουλής Bärbel Bas υποδέχεται την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για συνομιλίες.

Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποδέχεται νωρίτερα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καγκελαρία.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Όλαφ Σολτς στην Καγκελαρία.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebook , twitter , instagram , youtube και Google news. Διαβάστε το e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, εγγραφείτε στη σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερωθείτε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi