Ειδήσεις και Νέα

«Σκάνδαλο», «ύβρις», «υπεροψία»: Έτσι αντέδρασε ο τουρκικός Τύπος στο σημερινό αυστηρό εξώφυλλο.

Τουρκικά ΜΜΕ κοντά στην κυβέρνηση κατηγορούν τον Stern ότι προσέβαλε τον Πρόεδρο Ερντογάν με το  εξώφυλλο. Ο αρχισυντάκτης του Stern Gregor Peter Schmitz υπερασπίστηκε την παρουσίαση.
Το εξώφυλλο της τρέχουσας έντυπης έκδοσης του Stern προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στα τουρκικά μέσα.

Την Πέμπτη, το Stern δημοσίευσε έναν τίτλο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο εξώφυλλο βλέπετε τον Τούρκο πρόεδρο με σκυθρωπό πρόσωπο και γυαλιά ηλίου. Η γραμμή: «Ο εμπρηστής». Σχεδόν όλα τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, οι ειδησεογραφικές πλατφόρμες και πολλές εφημερίδες εξοργίζονται με το πρωτοσέλιδο και συζητούν πιθανές προσβολές στον πρόεδρο.

Ενώ τα λίγα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μόνο τις αναφορές από τη Γερμανία, κρατικές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί επιτέθηκαν ευθέως στο Stern. Στο A-Haber, τον μεγαλύτερο σταθμό κοντά στον Ερντογάν, αναλυτές συζήτησαν το «σκάνδαλο» που είχε προκαλέσει το εξώφυλλο κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας και κατηγόρησαν το Stern για «αλαζονεία» και «διεθνή συνωμοσία».

Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν για το Stern

Το CNN Türk είπε: «Σκανδαλώδες εξώφυλλο: επίθεση στον Πρόεδρο Ερντογάν». Και περαιτέρω: “Ο Ερντογάν ήταν για άλλη μια φορά στόχος ξένων ΜΜΕ. Αυτή τη φορά η επίθεση έγινε από το γερμανικό περιοδικό Stern”. Για «αποκρουστικές» και «σκανδαλώδεις» δηλώσεις στον πρόεδρο έκαναν λόγο και οι εφημερίδες «Γενισαφάκ» και «Χουριέτ». Το έναυσμα ήταν συνήθως ο τίτλος «Ο εμπρηστής».

«Το Stern δεν είναι για τη δυσφήμιση του Τούρκου προέδρου»

Την περασμένη εβδομάδα, μια κριτική του Ερντογάν έκδοση του βρετανικού «Economist» προκάλεσε παρόμοια οργή στην Τουρκία. Το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού τοπίου των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο του προέδρου. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ο Ερντογάν έβαλε στη φυλακή εκατοντάδες δημοσιογράφους με τη βοήθεια των νόμων έκτακτης ανάγκης και φίμωσε τα περισσότερα από τα επικριτικά μέσα ενημέρωσης στη χώρα του.

Μίλησε επίσης ο αναπληρωτής αρχηγός κόμματος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ömer Celik. Στο Twitter έκανε λόγο για «πρωτόγονη, μαύρη προπαγάνδα»: «Κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης στοχοποιούν συστηματικά τον πρόεδρό μας. Θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Τουρκία», έγραψε.

Ο αρχισυντάκτης του stern, Γκρέγκορ Πίτερ Σμιτς, δήλωσε σχετικά με τη συζήτηση: “Η αυστηρότητα επιμένει στις αναφορές και τη φωτογραφία εξωφύλλου. Η κριτική παρακολούθηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία. Στόχος του Stern δεν είναι να δυσφημήσει τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά να απεικονίζουν την εκλογική-τακτική του εργαλειοποίηση των συγκρούσεων στην Τουρκία και στο εξωτερικό».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της περιουσίας της Τουρκίας από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και μετά ως πρόεδρος. Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες στην Τουρκία τον Μάιο. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μάχη με σώμα μεταξύ Ερντογάν και αντιπολίτευσης.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebook , twitter , instagram , youtube και Google news. Διαβάστε το e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, εγγραφείτε στη σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερωθείτε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi