Κοινωνία Κόσμος

Ισραήλ: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή

Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση σε συναγωγή στην πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Jerusalem Post, ο τρομοκράτης που άνοιξε πυρ στη συναγωγή μετά την προσευχή της Παρασκευής, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει με αυτοκίνητο.

Υπήρξε προφανώς τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ το βράδυ της Παρασκευής. Η υπηρεσία διάσωσης αναφέρει τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά σε ισραηλινό οικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας μίλησε το βράδυ της Παρασκευής για επίθεση σε συναγωγή που σκότωσε οκτώ άτομα.

Επίθεση: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε σε τόπο λατρείας.

Η κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Εκπρόσωπος της κυβερνώσας Χαμάς στη Γάζα είπε ότι η επίθεση έγινε ως αντίποινα για την επίθεση του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν την Πέμπτη. Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebook , twitter , instagram , youtube και Google news. Διαβάστε το e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, εγγραφείτε στη σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερωθείτε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi