ΑθλητισμόςΔιασπορά

Στα χέρια του πολύπειρου Έλληνα αεροδυναμιστή Νικόλα Τομπάζη η διοίκηση της Formula 1!

Αναβαθμίζεται σημαντικά ο ρόλος του Νικόλα Τομπάζη στη FIA και κατ’ επέκταση στο πρωτάθλημα της Formula 1. Μετά την έντονη κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, ο επικεφαλής της FIA αφήνει τα ηνία στον πολύπειρο Έλληνα τεχνικό.

Ο Σουλαγιέμ ενημέρωσε με επιστολή τις ομάδες ότι ο σύνδεσμός τους στην καθημερινότητα με τη FIA θα είναι ο 54χρονος Νικόλας Τομπάζης. Επί της ουσίας ο Σουλαγιέμ δεν θα έχει εκτελεστικό ρόλο στα θέματα της F1, αλλά θα επικεντρωθεί, όπως σημειώνει, στη διαχείριση στρατηγικών θεμάτων της FIA.

Δεν έχει περάσει καιρός απ’ την προαγωγή που πήρε ο Τομπάζης σε Δευθυντή Μονοθεσίων της FIA, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αγωνιστικού και τεχνικού τομέα, των οικονομικών αλλά και της στρατηγικής. Ο Έλληνας αεροδυναμιστής, ο οποίος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, υπήρξε κορυφαίος σχεδιαστής σε Benetton, Ferrari και ΜcLaren απ’ το 1992 ως το 2018 προτού αναλάβει ρόλο στη FIA.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος