Ειδήσεις και Νέα

Θρίλερ με την σύλληψη Τριών Ελλήνων διασωστών στην Αλεξανδρέττα.

Τρία μέλη της ομάδας διάσωσης από την Ελλάδα, που ήρθαν στην πόλη Ντεφνέ στην τουρκική επαρχία της Αλεξανδρέττας για σωστικά έργα μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, συνελήφθησαν.

Ο Αλέξης, ο Τάκης και ο Μιχαήλ τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα, στη συνοικία Armutlu στο Ντεφνέ του Χατάι.

Οι τρεις οδηγήθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρέττας και πρόκειται να οδηγηθούν στην Αρχή Μετανάστευσης των Αδάνων.

Η Προοδευτική Ένωση Δικηγόρων (ÇHD) εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα 17 Φεβρουαρίου για τις κρατήσεις.

Η ÇHD αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η αστυνομία αναφέρει ότι οι τρεις πολίτες της Ελλάδας δεν προφυλακίζονται, αλλά γι’ αυτούς γίνονται μόνο διοικητικές ενέργειες. «Παρόλα αυτά, οι τρεις δεν αφήνονται ελεύθεροι και επιπλέον μάθαμε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και η αστυνομία τους ανακρίνει», ανέφερε το σωματείο.

«Εντελώς αυθαίρετο»

Ο ÇHD είπε ότι πρόκειται για de facto κράτηση και ότι αυτά τα τρία άτομα κρατούνται με εντελώς αυθαίρετο τρόπο.

«Η κράτηση του Αλέξη, του Τάκη και του Μιχαήλ, που όλοι εισήλθαν στη χώρα σύμφωνα με τις διαδικασίες έκδοσης βίζας και διαβατηρίου, στο τμήμα για αλλοδαπούς στο αρχηγείο της αστυνομίας είναι και πάλι εντελώς αυθαίρετο», είπε ο ÇHD.

Η ÇHD ανακοίνωσε επίσης ότι υπήρξε απόφαση να οδηγηθούν οι τρεις πολίτες της Ελλάδας στην Αρχή Μετανάστευσης των Αδάνων και επίσης ότι έχουν ενημερώσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας για την κατάσταση»

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi