Άρθρα ΡεπορτάζΣυμβουλές διατροφής

Γαλοπούλα-επικίνδυνη όπως όλα τα αλλαντικά.

Γράφει η Γερακάκη Στυλιανή.
Η γαλοπούλα είναι ακριβώς το ίδιο επικίνδυνη για την υγεία με τα άλλα αλλαντικά.

Δεν είναι πιο καλή και πιο υγιεινή από τα υπόλοιπα επειδή είναι ελαφριά και με λιγότερα λιπαρά, όπως ίσως νομίζουμε.

Είναι ανθυγιεινό τρόφιμο όπως όλα τα αλλαντικά και περιέχει επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες.
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα λιπαρά στα αλλαντικά, αλλά όλα αυτά που περιέχονται σε αυτά και στη γαλοπούλα, γιατί και αυτή αλλαντικό είναι.

Όλα τα αλλαντικά και η γαλοπούλα περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα ως συντηρητικά τα οποία είναι καρκινογόνα.

Οι ουσίες αυτές αντιδρούν με ενδογενείς αμίνες του οργανισμού και σχηματίζουν τις νιτροζαμίνες οι οποίες είναι καρκινογόνες και προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου, του ήπατος, του παχέος εντέρου κ.α
Δεν είναι λοιπόν σωστή επιλογή η γαλοπούλα για τα σάντουιτς και τα σνακ που επιλέγουμε και για εμάς και κυρίως για τα παιδιά δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σωστή και ασφαλή επιλογή για τη διατροφή τους.

Υπάρχουν πολλά υγιεινά σνάκ και σάντουιτς που μπορούμε να προτιμήσουμε όπως με φέτα, τυρί, ελιές, βούτυρο άσπρο αγελαδινό ελληνικό, με λαχανικά, με αυγό.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Επίσης είναι κάτοχος 2 υποτροφιών με βαθμολογικά κριτήρια.
Είναι απόφοιτη του “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ”.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi