Ειδήσεις και Νέα

Ξεμένει από… ντομάτες η Βρετανία.

Η Ένωση Βρετανικού Λιανεμπορίου (BRC) επιβεβαίωσε ότι οι σοδειές έχουν πληγεί σημαντικά από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα τα ράφια στα οπωροκηπευτικά να είναι… άδεια.

Ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων και των ντοματών, παρατηρούνται στα σούπερ-μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που συνδέεται άρρηκτα με τον καιρό στην Ευρώπη και την Αφρική.

Η Ένωση Βρετανικού Λιανεμπορίου (BRC) επιβεβαίωσε ότι οι σοδειές έχουν πληγεί σημαντικά από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα τα ράφια στα οπωροκηπευτικά να είναι… άδεια.

Διάφοροι καταναλωτές, μάλιστα, σπεύδουν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα βρετανικά σούπερ-μάρκετ, οι οποίες αποτυπώνουν τις αξιοσημείωτες ελλείψεις.

Ένα μεγάλο μέρος των ντοματών που καταναλώνουν οι Βρετανοί τους χειμερινούς μήνες, καλλιεργείται στο Μαρόκο και τη νότια Ισπανία. Οι δύο χώρες, όμως, έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από τον ασυνήθιστες μεταπτώσεις της θερμοκρασίας, με τον ζεστό καιρό να εναλλάσσεται με ψυχρά «ξεσπάσματα».

Την ίδια στιγμή, η ακύρωση ορισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων από το Μαρόκο επίσης έχει αρνητικό αντίκτυπο στα διαθέσιμα αποθέματα.

Όπως είναι λογικό, πέραν των σούπερ-μάρκετ, ελλείψεις παρατηρούνται και στους χονδρέμπορους, οι οποίοι προμηθεύουν εστιατόρια, καφετέριες και σχολεία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τις ντομάτες, τα αγγούρια και τις πιπεριές.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδιωξαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης.

e-enimerosi

Β. Ζελένσκι: Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία, όχι να «παίζουμε» μαζί της.

e-enimerosi

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και την Βόρειο Ήπειρο τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος».

e-enimerosi