Υπηρεσίες

Άδεια Μόνιμης Διαμονής στην Ελλάδα» και «Βίζα Σένγκεν» σε υπηκόους εκτός ΕΕ με αγορά ακινήτου ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα άδειας μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα σε μια ολόκληρη οικογένεια εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εξαρτώμενων παιδιών έως 24 ετών και των γονέων και των δύο συζύγων, να αποκτήσουν καθεστώς μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα εντός μόλις 3 μηνών (σε ορισμένες
περιοχές χρειάζεται λιγότερος χρόνος) με επένδυση σε ακίνητη περιουσία μόλις 250.000€. Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρόγραμμα μόνιμης διαμονής στην Ευρώπη.

Η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα επιτρέπει το ταξίδι χωρίς βίζα σε όλες τις χώρες της ζώνης Σένγκεν, για έως και 90 ημέρες ανά 6μηνο. Προσφέρει επίσης ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το μέλλον διασφαλίζοντας ότι έχετε πάντα ένα δεύτερο μέρος για να καλέσετε το σπίτι σας. Πρόσφατες
νομοθετικές αλλαγές δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους κατόχους δημοσίων σχέσεων να υποβάλουν αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα (ΕΕ).

«Η μόνιμη διαμονή προσφέρει στην οικογένειά σας την ελευθερία να ζει ελεύθερα στην ΕΕ και να ταξιδεύει με ευκολία, παρέχει πρόσβαση σε άριστη εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη ή απλώς προσφέρει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ένα αβέβαιο μέλλον».

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • Περιλαμβάνει εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας έως 24 ετών (αρχικά η ηλικία του
    παιδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 21, στη συνέχεια μπορεί να παραταθεί
    μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας του)
  • Περιλαμβάνει τους γονείς και των δύο συζύγων
  • Χρόνος επεξεργασίας 3 μηνών (σε ορισμένες περιοχές χρειάζεται λιγότερος
    χρόνος, π.χ. Χανιά Κρήτης σε 10 ημέρες)
  • Δίνει το δικαίωμα υποβολής αίτησης για ιθαγένεια της ΕΕ
  • Ταξίδια χωρίς βίζα εντός της ζώνης Σένγκεν

Το καθεστώς μόνιμης διαμονής σημαίνει ότι η οικογένειά σας έχει το δικαίωμα να ζει ελεύθερα στην Ελλάδα ή να συνεχίσει να ζει στη χώρα σας και να χρησιμοποιεί την άδεια όποτε τη χρειάζεστε. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετική βάση για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη με τις εξαιρετικές πτητικές της συνδέσεις με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων ιατρικών εγκαταστάσεων, αγορών, φυσικής ομορφιάς, αθλημάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ζεστού κλίματος και πολλών ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων με γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά. Ως κάτοχος δημοσίων σχέσεων, μπορείτε να απολαμβάνετε τα ίδια δικαιώματα υγείας και εκπαίδευσης με τους Έλληνες υπηκόους.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ;

Η άδεια διαμονής ισχύει για τον επενδυτή, τη σύζυγό του, τα άγαμα εξαρτώμενα τέκνα έως 24 ετών και τους εξαρτώμενους γονείς και των δύο συζύγων. Η άδεια είναι μόνιμη εφόσον ο αγοραστής διατηρεί την κατοχή του και ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια με την προσκόμιση στην αρχή του τίτλου ιδιοκτησίας του ακινήτου. Η απόκτηση μόνιμης διαμονής και, τελικά, η υπηκοότητα της ΕΕ προσφέρει μια κληρονομιά στις οικογένειες σας και αργότερα των παιδιών σας.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Το πρόγραμμα Ελλάδα απαιτεί επένδυση σε ακίνητη περιουσία 250.000€ (χωρίς ΦΠΑ). Η επένδυση μπορεί να γίνει σε οικόπεδα, εκτός σχεδίου, νέα ή μεταπώληση ακίνητα, εφόσον τηρείται η ελάχιστη αξία. Οι επενδυτές έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν το ακίνητο πριν από τη λήξη της πενταετίας σε άλλον αλλοδαπό πολίτη, ο οποίος μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για μόνιμη διαμονή, ωστόσο, ο αρχικός επενδυτής πρέπει να χάσει την άδεια του για να το πράξει.

1. Σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, όπου η αξία του ακινήτου είναι 250.000 €, η άδεια διαμονής χορηγείται μόνο εάν οι ιδιοκτήτες είναι σύζυγοι με εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία του ακινήτου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η άδεια διαμονής χορηγείται μόνο εάν το ποσό που επενδύει
ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες είναι τουλάχιστον 250.000€.
2. Εάν ο ιδιοκτήτης έχει αποκτήσει το ακίνητο μέσω νομικού προσώπου, ο αιτών πρέπει να κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας.
3. Ισχύουν είτε μεμονωμένα είτε πολλαπλά ακίνητα με συνολική αξία άνω των 250.000 €.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για την ελληνική ιθαγένεια αφού διαμένουν στην Ελλάδα για 7 χρόνια, σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις. Τα παιδιά τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση εάν:
1. φοιτούν σε οποιοδήποτε ελληνικό σχολείο για 9 χρόνια, ή
2. φοιτούν σε ελληνικό γυμνάσιο για 6 χρόνια, ή
3. φοιτούν σε ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ένας πολίτης της ΕΕ είναι ελεύθερος να ζει, να εργάζεται, να ταξιδεύει, να λαμβάνει υγειονομική περίθαλψη ή να παρακολουθεί εκπαίδευση οπουδήποτε εντός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην πραγματικότητα, τα ταξιδιωτικά οφέλη εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την
Ευρώπη, με τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε μια εκτενή λίστα χωρών.

ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (PR)
  • ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
  • ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ (και τυχόν έγγραφα πληρεξούσιου εάν χρειάζεται)
  • ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ (μέσω των ανεξάρτητων Δικηγόρων μας)
ΕΓΓΡΑΦΑ:

α) Έγκυρο αντίγραφο διαβατηρίου.
β) 3 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.
γ) Αντίγραφο οριστικού συμβολαίου πώλησης ακινήτων ή ακινήτων ελάχιστης αξίας 250.000 €.
δ) Πιστοποιητικό μεταγραφής (τίτλου ιδιοκτησίας) από το Κτηματολόγιο.
ε) Αίτηση Άδειας Διαμονής: 2.000 € ανά ενήλικα.

Για τα μέλη της οικογένειας του Αιτούντος (σύζυγος, τέκνα): επιπλέον πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μεταφρασμένο και σφραγισμένο APOSTILE, που αποδεικνύει τη σχέση.

Ο αιτών μπορεί να υπογράψει την οριστική σύμβαση πώλησης και να υποβάλει την αίτηση RP με πληρεξούσιο.

Άδεια Μόνιμης Διαμονής Κύπρου | Πύλη

Το Πρόγραμμα Μόνιμης Άδειας Διαμονής Κύπρου είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα για την απόκτηση Άδειας Διαμονής στην Κύπρο. Ο νόμος αυτός στοχεύει να στηρίξει και να ενισχύσει την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να τονώσει τον κλάδο των ακινήτων. Η ελάχιστη απαίτηση επένδυσης έχει οριστεί στα 300.000 ευρώ (Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ/φόροι). Οποιοσδήποτε υπήκοος εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να αγοράσει ένα ακίνητο και να μετεγκατασταθεί στην Κύπρο με την οικογένεια, για αόριστο χρονικό διάστημα ως Μόνιμοι Κάτοικοι.

Η Μετανάστευση Κύπρου χρειάζεται περίπου 2-3 ​​μήνες για να εξετάσει κάθε αίτηση Μόνιμης Διαμονής. Μόλις εκδοθεί η Μόνιμη Διαμονή, δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλετε αίτηση για βίζα για να επισκεφθείτε ή/και να μείνετε στην Κύπρο, με τη Μόνιμη Διαμονή σας είστε αυτόματα Κάτοικος Κύπρου. Υπό ορισμένες συνθήκες, μόλις λάβετε τη Μόνιμη Διαμονή σας, έχετε την επιλογή να υποβάλετε αίτηση και για την κυπριακή (Ε.Ε.) υπηκοότητα.

Γρήγορη Μετανάστευση Κύπρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφαση που ελήφθη στις 22 Αυγούστου 2012 επιτρέπει στον Υπουργό Εσωτερικών να λάβει απόφαση για τις αιτήσεις αδειών μετανάστευσης κατηγορίας ΣΤ (Μόνιμη Διαμονή) χωρίς να χρειάζεται η αίτηση να περάσει από την 4μελή επιτροπή που αποφάσιζε μέχρι τώρα, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία.

Τα κριτήρια για γρήγορη και μονομερή απόφαση του Υπουργού είναι τα εξής:
  • Εισόδημα από το εξωτερικό τουλάχιστον 30.000 ευρώ ανά ζευγάρι (από εισόδημα, τόκους, ενοίκια, μερίσματα, συντάξεις κ.λπ.)
  • Για αγορά κατοικίας ή άλλου ακινήτου στην Κύπρο τουλάχιστον 300.000 €=αξία ή περισσότερο και απόδειξη πληρωμής τουλάχιστον 200.000 €=αυτού του ποσού πριν από την υποβολή της αίτησης.
  • Απόδειξη πάγιας κατάθεσης 30.000 ευρώ για τουλάχιστον τρία χρόνια σε τράπεζα με έδρα την Κύπρο.
  • Επίσημη δήλωση ότι ο αιτών δεν θα απασχοληθεί σε καμία μορφή απασχόλησης στην Κύπρο, αμειβόμενη ή μη.

Όλα τα ποσά που αναφέρονται παραπάνω πρέπει να αποδεικνύεται ότι προέρχονται από το εξωτερικό.Με την επιφύλαξη της επαλήθευσης της αλήθειας και της ακρίβειας όλων των εγγράφων που θα υποβληθούν με την αίτηση Για όσους αιτούντες δεν πληρούν ένα από αυτά τα κριτήρια, η αίτησή τους θα εξεταστεί από την επιτροπή Δείτε τη λίστα των απαιτούμενων εγγράφων και περισσότερες πληροφορίες για την Άδεια Μόνιμης Διαμονής Κύπρου.

Άδεια Μόνιμης Διαμονής Κύπρου Γρήγορη.

Λάβετε άδεια μόνιμης διαμονής Κύπρου (PR) στην Ευρώπη με αγορά ακινήτου αξίας 300.000 Ευρώ + ΦΠΑ και άνω. Οι αγοραστές ακινήτων έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για Άδεια Μόνιμης Διαμονής Κύπρου αμέσως.

1) Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι έχουν σταθερό εισόδημα τουλάχιστον 30.000 Ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 5.000 Ευρώ για κάθε εξαρτώμενο άτομο, όπως σύζυγος/σύζυγος και παιδιά, π.χ. μια οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικό συνολικού ελάχιστου εισοδήματος 40.000 Ευρώ ετησίως.
2) Ο αιτών πρέπει επίσης να έχει καταθέσεις σε Κυπριακή Τράπεζα ύψους τουλάχιστον 30.000 Ευρώ για περίοδο 3 ετών.
3) Προτού υποβληθεί η αίτηση για άδεια μόνιμης διαμονής Κύπρου, ο αιτών πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 200.000 ευρώ + ΦΠΑ της αξίας του ακινήτου, όλες οι αποδείξεις και η απόδειξη ότι τα κεφάλαια έχουν έρθει από το εξωτερικό για την αγορά του ακινήτου πρέπει να υποβληθούν στους
πελάτες Κύπρος Αίτηση για άδεια μόνιμης διαμονής.
4) Οι αιτούντες πρέπει να υπογράψουν δήλωση τόσο σύζυγος όσο και σύζυγος ότι δεν θα εργαστούν στην Κύπρο. Εάν αποδειχθεί ότι οι Μόνιμοι Κάτοικοι Κύπρου εργάζονταν ή λάμβαναν εισόδημα από πηγή στην Κύπρο, αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της Μόνιμης Διαμονής τους στην Κύπρο!
5) Οι αιτήσεις για άδεια μόνιμης διαμονής Κύπρου πρέπει να υποβάλλονται με απόδειξη καθαρού ποινικού μητρώου με διπλή σφραγίδα γνησιότητας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κίνας και την Κυπριακή πρεσβεία.

6) Η κυβέρνηση της Κύπρου απαιτεί ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που καλύπτει κάθε μέλος της οικογένειας που περιλαμβάνεται στην Αίτηση Μόνιμης Διαμονής στην Κύπρο.

Δεν απαιτείται ελάχιστος χρόνος παραμονής στην Κύπρο. Οι πελάτες μπορούν να πετάξουν πίσω στη χώρα τους αμέσως.

Για πελάτες που επιθυμούν να ζήσουν στην Κύπρο, μετά την αγορά του ακινήτου, ο αιτών μπορεί να το κάνει αμέσως βάσει προσωρινής άδειας διαμονής.

Μετά από μια σύντομη περίοδο από 3 εβδομάδες έως 2 μήνες, οι αιτούντες θα λάβουν από την κυβέρνηση της Κύπρου τη Μόνιμη Διαμονή τους.

Η Μόνιμη Κατοικία Κύπρου ισχύει για τον σύζυγο και τη σύζυγο και όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών, ωστόσο για άλλες περιπτώσεις όπως παιδιά άνω των 18 ετών ή παππούδες μπορεί να υποβληθεί αίτηση οικογενειακής ενοποίησης για να ζήσουν ως κάτοικοι και στην Κύπρο.

Απαιτούμενα έγγραφα μόνιμης κατοικίας Κύπρου.

1.Αντίγραφο έγκυρου διαβατηρίου.
2. Βιογραφικό σημείωμα (συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών τίτλων).
3. Καταστάσεις καταθέσεων σε λογαριασμό Κυπριακής Τράπεζας, ελάχιστου κεφαλαίου 30.000 € (πρωτότυπο).
4. Δήλωση εξασφαλισμένου ετήσιου εισοδήματος κεφαλαίου 30.000 € τουλάχιστον, από πηγές εκτός της απασχόλησης στην Κύπρο (πρωτότυπα έγγραφα και ένορκη βεβαίωση). Το απαραίτητο ετήσιο εισόδημα
προσαυξάνεται κατά € 5.000 για κάθε εξαρτώμενο άτομο. Το ποσό που δηλώνεται στην ένορκη βεβαίωση πρέπει να είναι το ίδιο με τα ποσά που αναγράφονται στις βεβαιώσεις εισοδήματος που θα υποβληθούν με την αίτηση Μόνιμης Διαμονής. (συνιστάται στον αιτούντα να έχει μια εκτίμηση του ετήσιου εισοδήματός του πριν προβεί στην ένορκη κατάθεση σε κυπριακό δικαστήριο).
5. Τίτλος ιδιοκτησίας ή σύμβαση πώλησης κτισμένου ακινήτου στην Κύπρο ελάχιστης αγοραίας αξίας 300.000 € (πρωτότυπο ή αληθινό αντίγραφο). Εάν δεν έχει αποκτηθεί ακόμη ο τίτλος ιδιοκτησίας, ο αιτών πρέπει να υποβάλει δεόντως το συμβόλαιο πώλησης σφραγισμένο από τον Επίτροπο Γραμματοσήμων και το Τμήμα Κτηματολογίου & Χωρομετρίας και απόδειξη πληρωμής τουλάχιστον 200.000 €.
6. Επίσημη δήλωση του αιτούντος και της συζύγου ότι δεν προτίθεται να εργαστεί ή να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στην Κύπρο.
7. Ασφαλιστήριο Υγείας.

8. Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου (εάν ο αιτών διαμένει στο εξωτερικό το πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί από τη χώρα καταγωγής του και να προσκομίζεται με επίσημη και επικυρωμένη μετάφραση στα ελληνικά).
9. Ληξιαρχική πράξη γάμου (επίσημη και επικυρωμένη μετάφραση) (εάν ισχύει).
10. Πιστοποιητικά γέννησης παιδιών (επίσημη και επικυρωμένη μετάφραση) (εφόσον υπάρχουν).
11. Λοιπά έγγραφα τα οποία υποβάλλονται με την εφαρμογή.

Μόνιμη Κατοικία Κύπρου.

Το πρόγραμμα «Μόνιμη Κατοικία Κύπρου» προσφέρει στους υπηκόους τρίτων χωρών εγγυημένη μόνιμη διαμονή εντός 2 μηνών με μια ενιαία, ασφαλή επένδυση σε ακίνητη περιουσία ύψους 300.000 ευρώ. Ισχύει για τον επενδυτή, τα εξαρτώμενα από τη σύζυγό του τέκνα έως 25 ετών και τους γονείς του αιτούντος και της συζύγου. Επιπλέον, οι άδειες ισχύουν για πάντα! Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να διευθετηθεί ακόμη και από απόσταση.

Η GATE είναι έμπειρη στη διαδικασία και θα σας βοηθήσει με χαρά να αποκτήσετε την άδεια παραμονής σας.
  • 100% ποσοστό έγκρισης
  • Οι άδειες εκδίδονται πολύ γρήγορα (3 εβδομάδες – 2 μήνες)
  • Δεν απαιτούνται απλά κριτήρια, γλωσσική επάρκεια, πιστοποιητικά εκπαίδευσης και ιατρική εξέταση
  • Απαιτείται μια μονοήμερη επίσκεψη, μία φορά κάθε δύο χρόνια
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Είμαστε τόσο σίγουροι για τη διαδικασία και το ποσοστό έγκρισης που προσφέρουμε εγγύηση επιστροφής χρημάτων εάν δεν λάβετε τις άδειές σας εντός δύο μηνών.* * Η περίοδος δύο μηνών
ξεκινά από την ημερομηνία λήψης της απόδειξης υποβολής αίτησης άδεια μετανάστευσης βάσει του κανονισμού 6(2) με αριθμό αναφοράς από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου. Η εγγύηση υπόκειται στην εκπλήρωση των απαιτήσεων της αίτησης για την άδεια ταχείας διαδρομής 6(2). Θα επιτραπεί περίοδος χάριτος δύο εβδομάδων για διοικητικές καθυστερήσεις.

Βασικά σημεία.
  • Ελεύθερη ζωή στην Κύπρο
  • Μόνιμη διαμονή για εσάς και εξαρτώμενα άτομα έως 25 ετών
  • Οι άδειες για εσάς και τα εξαρτώμενα άτομα ισχύουν για πάντα, δεν απαιτείται ανανέωση
  • Προσφέρει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το μέλλον
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μια επιχείρηση στην Κύπρο
  • Σας δίνει το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση για ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – – Σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύετε σε όλη την Ευρώπη με ευκολία.
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε πρώτης τάξεως υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση
  • Απαιτείται επένδυση σε ακίνητα 300.000 ευρώ χωρίς κινδύνους
  • Η διαδικασία και οι απαιτήσεις είναι πολύ απλές και η άδεια είναι εγγυημένη για έκδοση εντός 2 μηνών
  • Έχει ποσοστό έγκρισης 100%.
Ποια είναι τα οφέλη από την απόκτηση μόνιμης διαμονής στην Κύπρο;

Το καθεστώς μόνιμης διαμονής σημαίνει ότι η οικογένειά σας έχει το δικαίωμα να ζει ελεύθερα στην Κύπρο ή να συνεχίσει να ζει στη χώρα καταγωγής σας και απλώς να χρησιμοποιεί την άδεια όποτε τη χρειάζεστε. Μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το μέλλον. Οι κάτοχοι άδειας
έχουν επίσης το δικαίωμα να κατέχουν μια επιχείρηση στην Κύπρο ή να ιδρύσουν μια Κυπριακή εταιρεία ως μεσάζων για εξαγωγικό εμπόριο σε όλο τον κόσμο, επωφελούμενοι έτσι από τα εξαιρετικά επιχειρηματικά και φορολογικά πλεονεκτήματα της Κύπρου. Η Κύπρος είναι μια εξαιρετική βάση
για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη με τις εξαιρετικές πτητικές της συνδέσεις και οι βίζες είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να αποκτηθούν. Ένας κάτοχος άδειας μπορεί να λάβει βίζα Σένγκεν εντός μόλις μίας εβδομάδας. Τα ταξίδια θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα όταν η Κύπρος γίνει κράτος Σένγκεν στο πολύ εγγύς
μέλλον.

Σας δίνει επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση για υπηκοότητα της
Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 7 χρόνια!

«Η μόνιμη διαμονή προσφέρει στην οικογένειά σας την ελευθερία να ζει ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ταξιδεύει με ευκολία, παρέχει πρόσβαση σε άριστη εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη ή απλώς προσφέρει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ένα αβέβαιο μέλλον!»

Επιχειρήσεις και Φορολογία.

Οι κάτοχοι άδειας μπορούν να έχουν μια επιχείρηση στην Κύπρο και να επωφεληθούν από χαμηλό εταιρικό φόρο 12,5% επί των καθαρών κερδών με τη σύσταση μιας κυπριακής εταιρείας. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κυπριακή τους εταιρεία ως ενδιάμεσο για εξαγωγικές εμπορικές δραστηριότητες από τη χώρα καταγωγής τους για να απολαύσουν φορολογικά οφέλη. Η Κύπρος έχει καθιερωθεί ως ένα αξιόπιστο διεθνές εμπορικό κέντρο, η ιδανική γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Προσφέρει μια φορολογικά αποδοτική πύλη για τη διοχέτευση ξένων επενδύσεων οπουδήποτε στον κόσμο. Το Κυπριακό φορολογικό σύστημα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό ευνοϊκών διατάξεων απαλλαγής συμμετοχής για εισόδημα που
προέρχεται από διεθνείς δραστηριότητες, εφαρμόζει ένα ευρύ δίκτυο συμβάσεων διπλής φορολογίας και μηδενική παρακράτηση φόρων σε κάθε είδους πληρωμές που γίνονται οπουδήποτε στον κόσμο. Τιμολογώντας όλες τις εξαγωγές μέσω κυπριακής εταιρείας και συγκεντρώνοντας τα περισσότερα
κέρδη στην Κύπρο, οι κάτοχοι αδειών μπορούν να επωφεληθούν από τον εταιρικό φόρο 12,5% και να επωφεληθούν από το φόρο 0% στα μερίσματα που προσφέρονται σε μη φορολογικούς κατοίκους. Όποιος περνά λιγότερες από 183 ημέρες στην Κύπρο θεωρείται μη φορολογικός κάτοικος και δεν θα
πληρώσει φόρο για το παγκόσμιο εισόδημά του, μόνο για εισόδημα που προέρχεται από την Κύπρο, εξαιρουμένων των μερισμάτων. Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις και τη φορολογία στην Κύπρο.

Οικογενειακή επανένωση.

Ανιόντες και συγγενείς δεύτερης γραμμής κατόχων άδειας μπορούν να επισκεφθούν ή να διαμείνουν στην Κύπρο σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία. Τα μέλη της οικογένειας που επιθυμούν να επισκεφθούν για διακοπές θα λάβουν βίζα τριών μηνών, ενώ οι ανιόντες που επιθυμούν να διαμείνουν στην Κύπρο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ροζ δελτίο ενός έτους, το οποίο μπορεί να ανανεωθεί ετησίως.

Μακροχρόνια διαμονή.

Η αναβάθμιση της άδειάς σας σε καθεστώς μακροχρόνιας διαμονής θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε παρόμοια δικαιώματα με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας εργασίας και λειτουργίας εταιρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 18H του νόμου περί αλλοδαπών και μετανάστευσης, Κεφ. 105 εφαρμογής της Οδηγίας 2003/109/AC, οι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν σε κράτος μέλος της ΕΕ για περίοδο μεγαλύτερη των 5 ετών δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για μακροχρόνια κατοικία. Αυτή η ευρωπαϊκή οδηγία στοχεύει να παράσχει στους κατόχους αδειών ένα σύνολο ενιαίων δικαιωμάτων που είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν την ικανότητα εργασίας ή λειτουργίας μιας εταιρείας, να επωφελούνται από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και να έχουν πρόσβαση στις ίδιες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους Κύπριους πολίτες και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των υποτροφιών. Το καθεστώς μακροχρόνιας διαμονής είναι μόνιμο και διαθέσιμο σε όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν διαμείνει στην Κύπρο για περισσότερα από 5 χρόνια.

Κυπριακή Ιθαγένεια

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στην κυπριακή υπηκοότητα μετά από 7 χρόνια, σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις. Ένας πολίτης της ΕΕ είναι ελεύθερος να ζει, να εργάζεται, να ταξιδεύει, να λαμβάνει υγειονομική περίθαλψη ή να παρακολουθεί εκπαίδευση οπουδήποτε εντός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην πραγματικότητα, τα ταξιδιωτικά οφέλη επεκτείνονται πολύ πέρα ​​από την Ευρώπη, με τους κατόχους Κυπρίων διαβατηρίων να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε μια εκτενή λίστα χωρών. Εκείνα που απαιτούν βίζα, όπως οι ΗΠΑ, έχουν πολύ
περιορισμένες απαιτήσεις και οι βίζες εκδίδονται μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Κριτήρια και προϋποθέσεις.

Ποιος είναι κατάλληλος;

Η άδεια διαμονής ισχύει για τον επενδυτή, τη σύζυγό τους, τα ανήλικα τέκνα, τα άγαμα εξαρτώμενα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που σπουδάζουν εκτός Κύπρου, τα ενήλικα παιδιά άνω των 25 ετών αλλά έχουν σπουδάσει στην Κύπρο και τους γονείς του αιτούντος και της συζύγου. Το πρόγραμμα αδειών
μόνιμης διαμονής στην Κύπρο είναι μοναδικό στο ότι μόλις ληφθούν οι άδειες σχύουν για πάντα, ακόμη και αφού τα παιδιά δεν εξαρτώνται πλέον. Η απόκτηση μόνιμης διαμονής και, τελικά, η υπηκοότητα της ΕΕ προσφέρει μια κληρονομιά στις οικογένειες σας και αργότερα των παιδιών σας.

Η Επένδυση.

Για την απόκτηση της άδειας μόνιμης διαμονής Κύπρου απαιτείται επένδυση σε ακίνητη περιουσία 300.000 € (χωρίς ΦΠΑ). Είναι μια ασφαλής επένδυση σε μια επιθυμητή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που μπορεί ακόμη και να προσφέρει εισόδημα εάν επιλέξετε να νοικιάσετε το ακίνητό σας, το οποίο μπορούμε να αναλάβουμε για λογαριασμό σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μόνο ακίνητο ή δύο ακίνητα, εφόσον η συνολική αξία υπερβαίνει τις 300.000€.

Νομικές απαιτήσεις για την απόκτηση της άδειας διαμονής 6(2) κατηγορίας (Fast Track):

1. Αγορά ακινήτου

Βασικό κριτήριο είναι η αγορά νέας ακίνητης ιδιοκτησίας* αξίας μεγαλύτερης των 300.000 € (χωρίς ΦΠΑ). Ο αιτών πρέπει να υποβάλει το έντυπο αίτησης συνοδευόμενο από σύμβαση πώλησης και απόδειξη πληρωμής τουλάχιστον 200.000 € (χωρίς ΦΠΑ). Το ακίνητο μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε εταιρική επωνυμία, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο όνομα του αιτούντος ή/και του αιτούντος και της συζύγου και ότι αυτός/αυτοί είναι οι μοναδικοί μέτοχοι. Επιπλέον, η σύμβαση πώλησης πρέπει να έχει υποβληθεί στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Κύπρου.*Ο αιτών μπορεί να αγοράσει έως 2 οικιστικά ακίνητα (διαμερίσματα/κατοικίες) ή μία οικιστική μονάδα και ένα κατάστημα (με μέγιστο εμβαδόν 100τμ). , ή μία οικιστική μονάδα και ένα γραφείο (με μέγιστο εμβαδόν 250τμ), εφόσον η συνολική αξία υπερβαίνει τις 300.000€. Το επίδομα αυτό είναι ανά παντρεμένο ζευγάρι. Από τις 7 Μαΐου 2013, η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι μόνο τα νέα ακίνητα που αγοράζονται απευθείας από έναν προγραμματιστή πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτό το σχέδιο. Επιπλέον, οι μονάδες θα πρέπει να αγοραστούν από έναν προγραμματιστή.

2. Ετήσιο εισόδημα.

Ο αιτών πρέπει να υποβάλει δήλωση με δικαιολογητικά για εξασφαλισμένο ετήσιο εισόδημα από νόμιμη πηγή, που προέρχεται από το εξωτερικό. Το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα ανά αιτούντα είναι 30.000 € και επιπλέον 5.000 € ανά εξαρτώμενο και 8.000 € ανά εξαρτώμενο γονέα/πεθερό. Το ετήσιο εισόδημα του συζύγου μπορεί να εκτιμηθεί για τους σκοπούς αυτού του κριτηρίου.

3. Προκαθορισμένη Κατάθεση.

Πρέπει να προσκομιστεί δήλωση κατάθεσης που να δείχνει ελάχιστη κατάθεση 30.000 € σε κυπριακό τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος, ο οποίος θα είναι κλειδωμένος για περίοδο 3 ετών. Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου τα χρήματα θα αποδεσμευτούν χωρίς περιορισμό.

4. Δήλωση πρόθεσης.

Ο αιτών πρέπει να παράσχει επίσημη δήλωση, επιβεβαιώνοντας ότι δεν σκοπεύει να εργαστεί στην Κύπρο. Ωστόσο, ο αιτών και/ή η σύζυγός του δικαιούνται να είναι μέτοχοι και να λαμβάνουν εισόδημα από τα μερίσματα μιας εταιρείας που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο χωρίς να επηρεάζεται η αίτησή τους ή η άδεια τους. (βλ. σελ. 3 επιχειρήσεις και φορολογία)

5α. Συντηρούμενα (παιδιά) άνω των 18 ετών.

Άδειες μπορούν να χορηγούνται σε άγαμους εξαρτώμενους ηλικίας 18-25 ετών, εφόσον αποδεικνύεται ότι βρίσκονται σε πλήρη εκπαίδευση εκτός Κύπρου με υπολειπόμενη περίοδο σπουδών 6 μηνών από την υποβολή της αίτησης και εξαρτώνται οικονομικά από τον αιτούντα/ μικρό. Εάν τα ενήλικα παιδιά βρίσκονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο, θα είναι επιλέξιμα να συμπεριληφθούν στην άδεια του αιτούντος μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απαίτηση ασφαλούς ετήσιου εισοδήματος αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο. Μια θετική τροποποίηση της αρχικής 6(2) νομοθεσίας έγινε στις 14.01.14, πράγμα που σημαίνει πλέον ότι οι άδειες που χορηγούνται σε όλα τα εξαρτώμενα άτομα ισχύουν για πάντα. Για την απόκτηση της άδειας θα πρέπει να υποβληθεί χωριστή αίτηση η οποία περιλαμβάνει όλα τα προαναφερθέντα έγγραφα εκτός από δήλωση των γονέων ότι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα εξαρτώμενα άτομα και πιστοποιητικό εγγραφής από εκπαιδευτικό ίδρυμα που να αποδεικνύει ότι ο αιτών είναι στην εκπαίδευση πλήρους φοίτησης. Δεν απαιτείται επιπλέον προκαταβολή.

5β. Μη εξαρτώμενα άτομα (παιδιά) άνω των 18 ετών.

Άδειες μπορούν επίσης να ληφθούν για μη εξαρτώμενα τέκνα άνω των 18 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε παιδί έχει αποδοθείσα αγοραία αξία της αποκτηθείσας περιουσίας 300.000 € χωρίς ΦΠΑ (επιπλέον των 300.000 € που αποδίδονται στον κύριο αιτούντα και τη σύζυγό του). Για τέτοιες περιπτώσεις, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από απόδειξη πληρωμής τουλάχιστον του 66% της τιμής αγοράς του αποκτηθέντος ακινήτου. Για παράδειγμα, ένας αιτών που έχει ένα παιδί ηλικίας 30 ετών, θα πρέπει να
αγοράσει ένα ακίνητο με τιμή αγοράς 600.000 € και άνω και να προσκομίσει απόδειξη πληρωμής για τουλάχιστον 396.000 €. Το μη εξαρτώμενο τέκνο πρέπει να υποβάλει μαζί με την αίτησή του όλα τα άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον Κανονισμό 6(2) που αναφέρεται παραπάνω, όπως το εξασφαλισμένο ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 30.000 € και 3 χρόνια πάγιο καταθετικό λογαριασμό.

6. Απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο αιτών πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό ποινικού μητρώου (που εκδίδεται από τη χώρα προέλευσης), ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, πιστοποιητικό γάμου και πιστοποιητικά γέννησης παιδιών. Απαιτείται επίσης βιογραφικό (CV) και αντίγραφο διαβατηρίου (ισχύει για τουλάχιστον 2 χρόνια).

Επεξεργάζομαι, διαδικασία.

Η Διαδικασία – Πώς να αποκτήσετε την Άδεια Μόνιμης Διαμονής Κύπρου

1. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στο έντυπο MIP (1) στο Τμήμα Ληξιαρχείου και Μετανάστευσης ή στα Επαρχιακά Γραφεία προσωπικά, ταχυδρομικά ή μέσω αντιπροσώπου. Η παρουσία των αιτούντων δεν είναι απαραίτητη, καθώς η γραφειοκρατία μπορεί να γίνει από δικηγόρο.
2. Η αίτηση θα εξεταστεί από το Τμήμα Ληξιαρχείου και Μετανάστευσης και υποβάλλεται στον Υπουργό Εσωτερικών, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, για λήψη απόφασης. Οι προσωπικές συνεντεύξεις δεν είναι συνήθως απαραίτητες για αυτήν την κατηγορία της άδειας.
3. Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τον αιτούντα/εκπρόσωπο μέσω του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για την απόφασή του.
4. Η περίοδος εξέτασης για αυτές τις αιτήσεις είναι δύο μήνες!
5. Μόλις χορηγηθεί η έγκριση, ο αιτών πρέπει να επισκεφθεί την Κύπρο εντός ενός έτους για να λάβει την πραγματική κάρτα άδειας.
6. Η Άδεια Μετανάστευσης δεν ακυρώνεται, υπό την προϋπόθεση ότι ο αιτών και τα εξαρτώμενα μέλη επισκέπτονται την Κύπρο τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια.
7. Αγορά ακινήτου αξίας 300.000 € (καθαρό ΦΠΑ) στην Κύπρο.
8. Πληρώστε για το ακίνητο και ετοιμάστε τα έγγραφα διαμονής.
9. Λάβετε την άδεια παραμονής σας εντός 2 μηνών!

Απλή Διαδικασία Απόκτησης Κατοικίας Κύπρου.

Τα δείγματα πιστοποιητικών αίτησης και έγκρισης. η παραμονή χορηγήθηκε σε μόλις 3 εβδομάδες!

Άδειες Διαμονής ΕΛΛΑΔΑ

(εκδ. Invest in Greece)
Ο Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης (Ν. 4251/2014, ΦΕΚ 1, αρ. 80) περιέχει διατάξεις που διευκολύνουν την παραμονή επενδυτών τρίτων χωρών, των οποίων οι επενδύσεις χαρακτηρίζονται ως στρατηγικές επενδύσεις, μέσω της πρόβλεψης παρατεταμένων χρονικών ορίων παραμονής για τους εκπροσώπους. επενδυτικών φορέων και των εταίρων τους.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών και στα μέλη των οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακινήτου στην Ελλάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 250.000 Ευρώ.

ΕΙΔΙΚΑ:
Α. «Άδεια μόνιμης διαμονής του επενδυτή». (άρθρο 20)

  1. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, άδεια παραμονής πέντε ετών, με ανανέωση, χορηγείται σε υπήκοο τρίτης χώρας που:

(α) έχει  εισέλθει νόμιμα στη χώρα με οποιοδήποτε είδος θεώρησης ή διαμένει νόμιμα σε η χώρα, ακόμη και αν ο τύπος της άδειας διαμονής που διαθέτει, δεν επιτρέπει αλλαγή σκοπού.
(β) έχει προσωπικά την πλήρη κυριότητα, κατοχή και ειρηνική απόλαυση της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αξίας 250.000 ευρώ, το δικαίωμα διαμονής παρέχεται μόνο εάν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είναι σύζυγοι με αδιαίρετα μερίδια του ακινήτου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, το δικαίωμα διαμονής παρέχεται μόνο εάν το ποσοστό συγκυριότητας κάθε συνιδιοκτήτη είναι αξίας 250.000 ευρώ.
(γ) έχει την πλήρη κυριότητα, κατοχή και ειρηνική απόλαυση της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα μέσω νομικού προσώπου, του οποίου οι μετοχές ανήκουν εξ ολοκλήρου σε αυτόν.
(δ) έχει συνάψει σύμβαση για τουλάχιστον δέκα χρόνια μίσθωσης
ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών σε
συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 του
Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 1, αρ. 180).
(ε) έχει συνάψει σύμβαση χρονομεριστικής χρήσης σύμφωνα με τις διατάξεις
του Ν. 1652/1986 «Σύμβαση χρονομερισμού και συναφή θέματα» (ΦΕΚ 1, αρ.
167), όπως ισχύει.

2. Η ελάχιστη αξία της ακίνητης περιουσίας, καθώς και το συμβατικό αντάλλαγμα των μισθώσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών κατοικιών του παρόντος άρθρου, ορίζεται σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000) ευρώ και πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς με την υπογραφή του συμβολαίου.

«Το αντάλλαγμα καταβάλλεται με διασταυρούμενη τραπεζική επιταγή ή με κατάθεση τραπεζικού εμβάσματος σε λογαριασμό του δικαιούχου που τηρείται σε τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδας ή σε πιστωτικό ίδρυμα υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα συγκεκριμένα στοιχεία αυτών θα πρέπει να δηλώνεται επίσημα από τα συμβαλλόμενα μέρη ενώπιον του συμβολαιογράφου, ο οποίος συντάσσει τη συμφωνία και δηλώνει επ’ αυτής».

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η αξία των ανωτέρω ακινήτων δύναται να αναπροσαρμόζεται και να προκύπτει από την αξία της περιουσίας που αναγράφεται στα συμβόλαια ή από τα μισθωτήρια συμβόλαια.

 3. Στους υπηκόους τρίτων χωρών, ιδιοκτήτες ακινήτων, παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης του ακινήτου αυτού.
 4. Ο ανωτέρω υπήκοος τρίτης χώρας μπορεί να συνοδεύεται από τα μέλη της οικογένειάς του στα οποία, μετά από αίτησή τους, εκδίδεται ατομική άδεια διαμονής, η οποία λήγει μαζί με την άδεια διαμονής του αναδόχου.

Ως μέλη της οικογένειας νοούνται:
(α) ο σύζυγος

(β) οι γραμμικοί απόγονοι των συζύγων ή εκ των δύο συζύγων, που είναι κάτω των 21 ετών.
& οι γραμμικοί ανοδικοί των συζύγων.
5. Η ανωτέρω άδεια δύναται να ανανεώνεται για ίση διάρκεια, κάθε φορά, εφόσον η ακίνητη περιουσία παραμένει στην κυριότητα και κατοχή του υπηκόου τρίτης χώρας ή παραμένουν σε ισχύ οι συμφωνίες της παραγράφου 1 του παρόντος και κάθε άλλη προϋπόθεση. που προβλέπονται από το νόμο, πληρούνται. Οι περίοδοι απουσίας από τη χώρα δεν διακόπτουν την ανανέωση της άδειας διαμονής. «Η μεταπώληση του ακινήτου κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας διαμονής σε άλλο υπήκοο τρίτης χώρας παρέχει το δικαίωμα χορήγησης άδειας διαμονής στον νέο αγοραστή με ταυτόχρονη ανάκληση της άδειας διαμονής του πωλητή».
6. Οι άδειες διαμονής που χορηγούνται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 4 του παρόντος άρθρου δεν θεμελιώνουν δικαίωμα πρόσβασης σε οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης.
7. Η άδεια διαμονής εκδίδεται εντός δύο μηνών από την υποβολή όλων των εγγράφων του φακέλου στην αρχή έκδοσης.

Β. Έκδοση και ανανέωση άδειας διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα (άρθρο 16)

 Α. 1. Επιτρέπεται η είσοδος και η διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα, με σκοπό την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην εθνική ανάπτυξη και οικονομία.
Ανάλογα με το ύψος και τα χαρακτηριστικά της επένδυσης, μπορούν να εισέλθουν και να διαμένουν στη χώρα έως και δέκα υπήκοοι τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών, για την υλοποίηση και λειτουργία της επένδυσης.
2. Με πρόταση της Διεύθυνσης Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σχετικά με τον χαρακτηρισμό της επένδυσης και τη σκοπιμότητα χορήγησης άδειας
διαμονής, η είσοδος και η διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών δύναται να επιτρέπεται στην Ελλάδα για την υλοποίηση και λειτουργία της επένδυσης.
3. Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, της παραγράφου 12 του άρθρου 136, υποβάλλονται στην Ελληνική Προξενική Αρχή της περιοχής διαμονής των ενδιαφερομένων, η οποία εντός μηνός διαβιβάζει. τους στη Διεύθυνση Ξένων Επενδύσεων του
Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Η ανωτέρω Διεύθυνση εντός μηνός εξετάζει την αίτηση και διαβιβάζει τη σχετική κίνηση στην αρμόδια Προξενική Αρχή προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες εθνικές θεωρήσεις.

Η αρμόδια Προξενική Αρχή, σε περίπτωση καθυστέρησης αποστολής της σχετικής πρότασης της Διεύθυνσης Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μπορεί να χορηγήσει τις απαιτούμενες άδειες θεωρήσεων.
4. Στον υπήκοο τρίτης χώρας, στον οποίο έχει χορηγηθεί θεώρηση για την πραγματοποίηση επένδυσης, χορηγείται άδεια διαμονής για τον ίδιο λόγο, με την προμήθεια των απαιτούμενων εγγράφων. Η διάρκεια ισχύος της άδειας διαμονής είναι πενταετής και υπόκειται σε ανανέωση για ίσο χρονικό διάστημα κάθε φορά αφού η υλοποίηση της επένδυσης ή η λειτουργία της συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωσή της.
5. Οι ανωτέρω υπήκοοι τρίτων χωρών, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 70, παρ. 1, μπορεί να συνοδεύονται από τα μέλη των οικογενειών τους στα οποία χορηγείται άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση, η οποία λήγει ταυτόχρονα με την άδεια διαμονής των αναδόχων.
6. Η Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι αρμόδια για την εξέταση της αίτησης και τη λήψη απόφασης για την έκδοση ή την ανανέωση της άδειας διαμονής για την πραγματοποίηση επενδυτικής δραστηριότητας.
7. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται αναλόγως για την είσοδο και διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών στο πλαίσιο νέων επενδύσεων που πραγματοποιούνται από ελληνικές επιχειρήσεις, ήδη λειτουργούσες ή υπηκόους τρίτων χωρών που ήδη διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και κατέχουν άδειες διαμονής για σκοπούς. ανεξάρτητης οικονομικής ή επενδυτικής δραστηριότητας.
8. Στην άδεια διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου αναγράφεται «Άδεια διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα» και στις «Παρατηρήσεις» αναφέρεται η επαγγελματική
κατάσταση του κατόχου.

II. 1. Έως δέκα (10) υπήκοοι τρίτων χωρών, ανά επένδυση, που κρίνεται απαραίτητη, επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα εφόσον τους έχει χορηγηθεί, όπου απαιτείται, θεώρηση (βίζα Δ), για την πραγματοποίηση επενδύσεων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως «Στρατηγικές Επενδύσεις», σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για ένταξη στον Ν. 3894/2010 (ΦΕΚ 1, αρ. 204).

Η παραπάνω θεώρηση εκδίδεται δωρεάν, κατόπιν προμήθειας απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που χαρακτηρίζει την επένδυση ως «Στρατηγική Επένδυση» και την πρόταση του ΓΓ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων που αναφέρεται στη σχέση υπηκόους τρίτων χωρών με τον φορέα που πραγματοποιεί τη στρατηγική επένδυση.
2. Τα ανωτέρω χορηγούνται, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, δεκαετής άδεια διαμονής, η οποία ανανεώνεται για δέκα έτη, εφόσον ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις.

3. Για τη χορήγηση της άδειας διαμονής υποβάλλεται στη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής προς το Υπουργείο Εσωτερικών αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 136 παρ. 1, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η άδεια διαμονής εκδίδεται εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
4. Οι ανωτέρω υπήκοοι τρίτων χωρών, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 70, παρ. 1, μπορεί να συνοδεύονται από τα μέλη της οικογένειάς τους, στα οποία χορηγείται άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση, η οποία λήγει ταυτόχρονα με την άδεια διαμονής των αναδόχων, καθώς και από το βοηθητικό προσωπικό, για άτομα με αναπηρία.
III. 1. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που υπάγονται στα Κεφάλαια Α και Β του παρόντος άρθρου και διαμένουν νόμιμα στη χώρα, δεν υποχρεούνται να εγκαταλείψουν την ελληνική επικράτεια προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής.

2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Ανάπτυξης και
Ανταγωνιστικότητας γνωστοποιούν εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
στη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών για
οποιαδήποτε αλλαγή στην εξέλιξη της υλοποίησης της επενδυτικής
δραστηριότητας.

Γ. Όλες οι άλλες κατηγορίες Αδειών Διαμονής.

Κατεβάστε   ολόκληρο τον Νόμο 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει όλες τις άλλες κατηγορίες αδειών διαμονής.

Επισκεφτείτε μας εδώ.

Επισκεφτείτε μας εδώ.

    Δηλώστε το ενδιαφέρον σας

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

    Όνομα

    Email

    Τηλέφωνο

    Μήνυμα

    google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

    Σχετικές αναρτήσεις

    ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ & ΑΓΓΛΙΚΩΝ!

    Θέσεις Εργασίας Υψηλής Ευθύνης στο Εξωτερικό για Στελέχη Ασφαλείας και πως να τις προσεγγίσετε.

    e-enimerosi

    Begrüssung, Verabschiedung und wichtige Fragen: Χαιρετισμοί, αποχαιρετισμοί και σημαντικές ερωτήσεις

    Χριστίνα Σιμοπούλου.