Πολιτική

Εκλογές 2023: Αποκλείστηκε ο Απρίλης – Πιθανές ημερομηνίες 21 Μαΐου ή 2 Ιουλίου.

Οι δύο ημερομηνίες δε δημιουργούν πρόβλημα στις πανελλαδικές.

Η 9η Απριλίου που είχε «κλειδώσει» για τις πρώτες κάλπες αποκλείστηκε πλέον μετά την τραγωδία στα Τέμπη και οι πρώτες εκλογές στήνονται πλέον προς το τέλος Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία την 21η Μαΐου ή κατά μια άλλη εκδοχή στις 2 Ιουλίου. Και οι δύο παραπάνω ημερομηνίες δεν επηρεάζουν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού οι εκλογές», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα σήμερα Δευτέρα. Το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου, ημερομηνία που έβαλε τέλος – πρακτικά – στα σενάρια στησίματος καλπών τον Απρίλιο, με δεδομένο πως το περιθώριο για την προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να είναι μικρότερο του ενός μήνα.

Για να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου θα πρέπει να προκηρυχθούν έως την Πέμπτη, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. Η νέα ημερομηνία που έχουν στο μυαλό τους στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το protothema.gr, είναι είτε η 21η Μαΐου, μεγάλη γιορτή των Κωνσταντίνου και Ελένης, είτε η 2α Ιουλίου.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi