Διατροφή υγεία

Μήπως αρρωσταίνετε; 8 ξεκάθαρα σημάδια που στέλνει το σώμα σας (video)

Το σώμα σας μπορεί να σας πει με πολλούς τρόπους αν είστε υγιείς ή όχι, αν και μερικά από τα σημάδια μπορεί να είναι λιγότερο προφανή.

Κάποιες από τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, μπορούν να σας προειδοποιούν όταν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας.

Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι η μεγάλη περίμετρος μέσης αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ότι τα σπυράκια στο πηγούνι συνδέονται με προβλήματα του πεπτικού ή ότι τα σκουρόχρωμα ούρα δείχνουν ότι το σώμα αφυδατωμένο;

Δείτε προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα σας όταν βρίσκεται σε κίνδυνο:

– Τα σκουρόχρωμα ούρα συνήθως δείχνουν ότι είστε αφυδατωμένοι. Σε αυτή την περίπτωση επηρεάζεται όλο το σώμα. Η επιδερμίδα είναι ξηρή, παθαίνετε μυϊκές κράμπες και έχετε συχνούς πονοκεφάλους.

– Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Όταν το σώμα θέλει να απαλλαγεί από παράγοντες που το ερεθίζουν, χρησιμοποιεί συχνά το δέρμα για να τους εξαλείψει και να σας προειδοποιήσει. Σε αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται η ψωρίαση, η ακμή, το έκζεμα ή άλλα εξανθήματα.

– Εάν δεν σας βλέπει αρκετά ο ήλιος καθημερινά και δεν ακολουθείτε σωστή διατροφή, είναι πιθανό να έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

– Αν νιώθετε μόνιμη κούραση και έλλειψη ενέργειας, εξετάστε κάποιες από τις παρακάτω αιτίες: εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αφυδάτωση, κρυολόγημα ή γρίπη, αναιμία, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

– Αν παρατηρείτε ασυνήθιστα μεγάλη απώλεια μαλλιών, ίσως οφείλεται σε υπερβολικό άγχος και στρες.

– Η κατακράτηση υγρών στο κάτω μέρος του σώματος, με επίκεντρο τα πόδια, συνδέεται συνήθως με πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα, στο λεμφικό σύστημα ή τα νεφρά.

– Το λίπος στην περίμετρο της μέσης απελευθερώνει φλεγμονώδεις ορμόνες, οι οποίες αυξάνουν τη χοληστερόλη, τη γλυκόζη και την αρτηριακή πίεση, άρα και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

– Η χρόνια δυσκοιλιότητα συνδέεται με παθήσεις του θυρεοειδούς, προβλήματα στο παχύ έντερο και διαβήτη.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Πηγή: Bright Side

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi