ΓερμανίαΚοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Η Deutsche Bahn διακόπτει άλλο ένα κανάλι πωλήσεων για εισιτήρια μεγάλων αποστάσεων.

Ένας άλλος τρόπος αγοράς εισιτηρίων της Deutsche Bahn για υπεραστική κίνηση δεν θα είναι πλέον διαθέσιμος από τον Μάιο. Γι’ αυτό υπάρχουν αυτές οι επικρίσεις – και αυτές οι εναλλακτικές είναι διαθέσιμες.

Με λίγες εξαιρέσεις, οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν τα εισιτήριά τους μέσω τηλεφώνου στο (030) 2970 από τον Μάιο. Η εταιρεία το επιβεβαίωσε την Τρίτη όταν ρωτήθηκε από τον stern.

Ο λόγος είναι η χαμηλή χρήση της προσφοράς. «Επειδή λιγότερο από το 0,5 τοις εκατό όλων των πωλήσεων εισιτηρίων για μεγάλες αποστάσεις εξακολουθούν να γίνονται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn. Το 80 τοις εκατό των ταξιδιωτών αγοράζουν πλέον τα εισιτήριά τους ψηφιακά.

Μέχρι τώρα, ήταν επίσης δυνατό να παραγγείλετε εισιτήρια τρένου για υπηρεσίες ICE, IC και EC μέσω τηλεφώνου και στη συνέχεια να τα παραλάβετε ταχυδρομικά ή να τα παραλάβετε από ένα μηχάνημα εισιτηρίων. Αυτό σύντομα θα τελειώσει.

Η Deutsche Bahn αναφέρεται σε άλλες επιλογές για την αγορά εισιτηρίων.

Παρά την απόφαση, ο αριθμός υπηρεσίας της Deutsche Bahn θα πρέπει να παραμένει ενεργός όλο το εικοσιτετράωρο, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών δρομολογίων και γενικών πληροφοριών. «Μπορείτε ακόμα να κάνετε κράτηση για προσφορές που δεν είναι ακόμη διαθέσιμες ψηφιακά μέσω τηλεφώνου», λέει η εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bahn, αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, εισιτήρια για ομαδικά ταξίδια ή ορισμένες διεθνείς συνδέσεις. «Θα θέλαμε να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στις τηλεφωνικές ταξιδιωτικές συμβουλές στο μέλλον», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Κριτική για την απόφαση της κρατικής εταιρείας προέρχεται από την ένωση επιβατών Pro Bahn. «Εδώ, η δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων για μια περιθωριακή ομάδα επιβατών καταργείται», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Ντέτλεφ Νόις. Ο σύλλογος βλέπει ως πρόβλημα τον κερδοσκοπικό προσανατολισμό των σιδηροδρόμων. «Αν μειωθεί ο αριθμός των τηλεφωνικών κρατήσεων εισιτηρίων, τότε αυτή η υπηρεσία δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμη». Η Pro Bahn προτείνει τον διαχωρισμό των πωλήσεων εισιτηρίων για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων από την ανώνυμη εταιρεία και «την οικονομική λειτουργία με την έννοια των δημόσιων υπηρεσιών».

Η διακοπή της τηλεφωνικής πώλησης εισιτηρίων είναι η δεύτερη ακύρωση καναλιού πώλησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις αρχές του περασμένου έτους, η Deutsche Bahn διέκοψε την παραδοσιακή πώληση εισιτηρίων από τους μεταφορείς απευθείας στο τρένο. Εκείνη την εποχή, επίσης, ο λόγος ήταν: πολύ λίγη χρήση από τους ταξιδιώτες. Αντίθετα, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα εισιτήριο ψηφιακά μέσω της εφαρμογής DB Navigator και του ιστότοπου έως και δέκα λεπτά μετά την αναχώρηση του τρένου.

Η Deutsche Bahn συνιστά επίσης κράτηση μέσω της εφαρμογής και του ιστότοπου σε όλους όσους έχουν αγοράσει στο παρελθόν εισιτήρια μέσω τηλεφώνου. Αν χρειαστεί θα ενημερωθούν και οι εργαζόμενοι της τηλεφωνικής γραμμής για την ψηφιακή αγορά εισιτηρίων, υπόσχεται ο εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου. Επιπλέον, τα ταξιδιωτικά κέντρα, τα πρακτορεία πωλήσεων και τα μηχανήματα εισιτηρίων εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για αγορά εισιτηρίων.

Οποιοσδήποτε εξαρτάται από ταξίδια χωρίς εμπόδια μπορεί να επικοινωνήσει με το κέντρο κινητικότητας της Deutsche Bahn στο (030) 65212888 κατά τον προγραμματισμό και την κράτηση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, κα150ι στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγές: Deutsche Bahn, Pro Bahn Ι Αρχική εικόνα: Patrick Lux / DPA / Picture Alliance

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi