ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Γερμανία: Ακριβαίνουν τα τιμολόγια σταθερής τηλεφωνίας της Vodafone.

Η Vodafone είναι ο πρώτος από τους μεγάλους παρόχους που ενημέρωσε τους πελάτες της για αύξηση της τιμής. Επομένως, μπορούν να λύσουν όσοι το επιθυμούν πρόωρα τις συμβάσεις τους.

Εκατομμύρια Γερμανοί πελάτες της Vodafone περιμένουν δυσάρεστα νέα αυτές τις μέρες. Ο πάροχος αυξάνει το μηνιαίο κόστος για πολλές χρεώσεις Internet και σταθερής τηλεφωνίας. Ο πάροχος δικαιολογεί το βήμα με την «ανάπτυξη γενικού κόστους». Ειδικότερα, η αύξηση των τιμών της ενέργειας για τη λειτουργία των δικτύων παρουσιάζει τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο «με μεγάλες προκλήσεις». Ως εκ τούτου, έπρεπε να προσαρμόσει τις τιμές σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με τα email προς τους πελάτες, οι αυξήσεις θα πρέπει να ισχύσουν από την 1η Μαΐου. Η μηνιαία βασική τιμή για ένα συμβόλαιο καλωδίου 250 Mbit έχει αυξηθεί κατά πέντε ευρώ από 39,98 ευρώ που ήταν προηγούμενα. Όπως ορίζει ο νόμος, ο πάροχος χορηγεί στους θιγόμενους ειδικό δικαίωμα καταγγελίας. Όποιος δεν έχει αντίρρηση θα μεταβεί αυτόματα στα νέα τιμολόγια.

Όπως επιβεβαίωσε τώρα η Vodafone στο Spiegel, επηρεάζονται οι συμβάσεις σταθερής τηλεφωνίας DSL και καλωδιακής τηλεφωνίας που είχαν συναφθεί πριν από τις 15 Νοεμβρίου 2022. Η μηνιαία βασική τιμή αυξάνεται κάθε φορά κατά πέντε ευρώ. Τα νέα προϊόντα GigaZuhause παραμένουν αμετάβλητα, όπως και όλα τα τιμολόγια GigaCube και οπτικών ινών. Σύμφωνα με τη Vodafone, οι κινητές επικοινωνίες δεν επηρεάζονται επίσης από τις αυξήσεις τιμών.

«Η τρέχουσα εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη», εξήγησε ο Jens-Uwe Theumer από την πύλη σύγκρισης Verivox. “Η Vodafone αντιμετωπίζει επίσης αυξημένο κόστος επέκτασης δικτύου και υψηλό πληθωρισμό.” Θα μπορούσαν επίσης να συμμετάσχουν και άλλοι πάροχοι.

Σύμφωνα με τη Verivox, η Vodafone, όπως και η Telefónica O2 και η PYUR, αύξησαν ορισμένα τιμολόγια κυρίως κατά πέντε ευρώ το μήνα τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά σχεδόν αποκλειστικά για νέους πελάτες. Το 1&1 έχει επίσης αυξήσει τις τιμές για νέους πελάτες. Η Telekom αρχικά μείωσε μόνο τις εκπτώσεις για νέους πελάτες.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: tmk/AFP

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi