Περιβάλλον

Ψηφίστε στο νέο poll του Act for Earth: Ποιο κλιματικό φαινόμενο «απειλεί» την Ελλάδα;

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς στον πλανήτη και η χώρα μας βρίσκεται σε ένα από τα hot spots, όσον αφορά το πόσο γρήγορα και σε τι βαθμό αποτυπώνονται στην πραγματική ζωή.

Η Μεσόγειος, γενικότερα, είναι το hot spot όπου καταγράφονται οι αλλαγές στον πλανήτη λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα ήδη να εμφανίζονται πολύ συχνότερα καύσωνες, μεσογειακοί κυκλώνες, φαινόμενα ερημοποίησης κλπ.

Σύμφωνα με ερευνητές της «διανέοσις» που επιχειρούν να αποτυπώσουν το πώς η κλιματική αλλαγή πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα μας στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον, «στη συντριπτική πλειοψηφία των κλιματικών παραμέτρων και γεωγραφικών περιοχών που εξετάζονται, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα είναι αρνητικές, αν και δεν είναι πάντα της ίδιας έντασης και δεν αποτυπώνονται ισότιμα σε όλες τις παραμέτρους ή τις περιοχές της χώρας».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Στην 6η θέση στην Ευρώπη με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση η Ελλάδα!

e-enimerosi

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi