ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Έτοιμή η νέα εφαρμογή για το εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας.

Η εφαρμογή για το νέο εθνικό εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας για τα τοπικά και περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς έχει πλέον αποκαλυφθεί και τα εισιτήρια θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 3 Απριλίου. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η ημερομηνία έναρξης της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου Deutschlandticket – της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης αξίας 49 ευρώ για όλη τη Γερμανία – είναι πλέον, ελπίζουμε, προ των πυλών: σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, η προσφορά των εισιτηρίων αξίας 49 ευρώ θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου.

Ενόψει της έναρξης, μια ολοκαίνουργια εφαρμογή για smartphone με την ονομασία “Dein Deutschlandticket” έχει αναπτυχθεί ειδικά για την πώληση της μηνιαίας ταξιδιωτικής κάρτας των 49 ευρώ.

Πρόκειται να είναι διαθέσιμη στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών αυτή την εβδομάδα.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για αγορά εκ των προτέρων από τις 3 Απριλίου.

Τι προσφέρει η εφαρμογή “Dein Deutschlandticket”;

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή Mobility Inside, η εφαρμογή θα επιτρέπει την κατάργηση και ακύρωση των συνδρομών για το εισιτήριο των 49 ευρώ με λίγα μόνο βήματα.

Καθώς η μειωμένη ταξιδιωτική προσφορά θα είναι διαθέσιμη μόνο ως μηνιαία συνδρομή, αλλά θα μπορεί να ακυρώνεται σε μηνιαία βάση, η ευκολία τερματισμού των συνδρομών είναι πιθανό να αποτελέσει σημαντικό χαρακτηριστικό.

Η νέα εφαρμογή της Mobility Inside θα συνδέεται επίσης με υπηρεσίες κοινής χρήσης ηλεκτρονικών σκούτερ και ποδηλάτων, ενώ η ενοικίαση ποδηλάτων και σκούτερ θα είναι διαθέσιμη απευθείας στην εφαρμογή.

Ωστόσο, αυτά δεν θα περιλαμβάνονται στην τιμή των 49 ευρώ του εισιτηρίου.

Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να βλέπουν στην εφαρμογή ένα πρόγραμμα δρομολογίων για ολόκληρη τη Γερμανία με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία: U-Bahn, S-Bahn, τραμ και λεωφορείο
Τι προσφέρει η εφαρμογή “Dein Deutschlandticket”;
Το εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο μόνο στη νέα εφαρμογή;

Ενώ το εισιτήριο “Dein-Deutschlandticket” είναι η επίσημη εφαρμογή που αναπτύχθηκε για την πώληση του εισιτηρίου των 49 ευρώ, με την υποστήριξη μετόχων που εκτείνονται από την Aktiv Bus Flensburg έως την Deutsche Bahn, θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι αγοράς του εισιτηρίου.

Θα υπάρχει επίσης μια κάρτα με τσιπ – και θα είναι επίσης δυνατή η χρήση μιας εκτυπωμένης έκδοσης του εισιτηρίου, τουλάχιστον στην αρχή.

Άλλες περιφερειακές εταιρείες μεταφορών – όπως η BVG στο Βερολίνο και η Kölner Verkehrs-Betriebe (KVB) στην Κολωνία – θα προσφέρουν επίσης το εισιτήριο στις εφαρμογές τους.

Τι θα συμβεί με τις υπάρχουσες συνδρομές στη Γερμανία;

Πολλές εταιρείες μεταφορών και ενώσεις έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις συνδρομής που συνεχίζονται μετά την 1η Μαΐου μπορούν να μετατραπούν αυτόματα σε 49 ευρώ.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι δράση για να μετατρέψουν τη συνδρομή τους στο νέο εισιτήριο.

Σε αντίθεση με πολλές υφιστάμενες συνδρομές, το Deutschlandticket δεν προβλέπει τη δυνατότητα να παίρνετε μαζί σας άλλους επιβάτες, ούτε καν μέλη της οικογένειάς σας, τα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα.

Μόνο τα παιδιά έως έξι ετών μπορούν να μεταφέρονται δωρεάν, όπως συμβαίνει ήδη με το τρένο και άλλα μέσα μεταφοράς.

Θα υπάρξουν πρόσθετες προσφορές;

Υπάρχουν σχέδια για την καθιέρωση μιας σύνδεσης μεταξύ του εισιτηρίου των 49 ευρώ και των εισιτηρίων μειωμένης τιμής για εργασία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν ότι οι εταιρείες θα πληρώνουν πέντε τοις εκατό λιγότερα για το εισιτήριο κατά την αγορά του, εάν το μεταβιβάσουν στους υπαλλήλους τους με έκπτωση τουλάχιστον 25 τοις εκατό.

Ορισμένες περιφέρειες συζητούν την προσφορά εκπτώσεων για μαθητές, φοιτητές και άτομα που λαμβάνουν κοινωνικές παροχές, επιπλέον ή εναλλακτικά του εισιτηρίου των 49 ευρώ.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει ήδη λανσάρει ένα φθηνότερο εισιτήριο για τους νέους, αν και καλύπτει μόνο τις μετακινήσεις εντός του κρατιδίου.

Εξετάζονται επίσης πρόσθετες μηνιαίες κάρτες ποδηλάτων.

Υπάρχουν επίσης εκκλήσεις για ειδικές ρυθμίσεις για τις οικογένειες – δεδομένου ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια κάθε μέλος της οικογένειας άνω των έξι ετών θα πρέπει να αγοράσει το δικό του εισιτήριο.

Ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο από το νέο εισιτήριο της Γερμανίας;

Η εξοικονόμηση από το εισιτήριο των 49 ευρώ εξαρτάται από την ατομική χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών καθώς και από τις προηγούμενες προσφορές εισιτηρίων στην εκάστοτε περιοχή.

Στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές, οι τρέχουσες μηνιαίες τιμές των εισιτηρίων είναι συνήθως σημαντικά υψηλότερες από τα 49 ευρώ, ενώ στις αγροτικές περιοχές είναι συχνά ακόμη και τριψήφιες.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων και όλοι όσοι καλύπτουν τακτικά μεγαλύτερες αποστάσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξιδεύουν συχνά σε διαφορετικά μέρη θα επωφεληθούν πολύ από την προσφορά.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ είναι, ωστόσο, λιγότερο ελκυστικό για τους χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών που επωφελούνται ήδη από εκπτωτικές προσφορές, όπως τα κοινωνικά εισιτήρια, χρησιμοποιούν συχνά ειδικές ρυθμίσεις, όπως ο συνδυασμός αυτοκινήτων, μοιράζονται ένα εισιτήριο ή ζουν σε μια περιοχή με κακές συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Τώρα λοιπόν που υπάρχει εφαρμογή, το εισιτήριο των 49 ευρώ θα ξεκινήσει σίγουρα την 1η Μαΐου;

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μια εφαρμογή και τα εισιτήρια πρόκειται να ξεκινήσουν να πωλούνται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτα απολύτως δεσμευτικό.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε για πρώτη φορά από το Bundesrat στις αρχές Μαρτίου και ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP) στοχεύει να ολοκληρώσει τη νομοθετική διαδικασία πριν από το τέλος Μαρτίου.

Για να γίνει αυτό, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο στην επόμενη συνεδρίασή του στις 31 Μαρτίου, ενώ στο μεταξύ μπορεί ακόμη να τροποποιηθεί στην Μπούντεσταγκ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi