Οικονομία

Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές με φόντο την κατάρρευση της Silicon Valley.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, μετά την κατάρρευση της μετοχής της Silicon Valley Bank.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 καταγράφει πτώση 1,67%, ο Dax 1,85%, ο Ftse 1,63%, ο Cac 1,84% και ο FtseMib 2,27%

Η βουτιά των τραπεζικών μετοχών έρχεται μετά την αύξηση κεφαλαίου της Silicon Valley Bank που οδήγησε σε κατάρρευση της μετοχής της κατά 60% και συνέβαλε στην εξαφάνιση αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις τραπεζικές μετοχές.

Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να χωνεύουν τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώ εκείνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο απόλαυσαν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη που δείχνει ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,3% και κατάφερε να αποφύγει την ύφεση.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επερχόμενα στοιχεία για την απασχόληση για ενδείξεις σχετικά με το πώς μπορεί να κινηθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ακολούθησαν το παράδειγμά τους και επίσης υποχώρησαν για παρόμοιους παράγοντες.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην ανοδική πορεία.

e-enimerosi

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi

Γιατί πέφτει ο πήχης της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος.

e-enimerosi