Κοινωνία Κόσμος

Καρλσρούη: Τερματίστηκε η ομηρεία στο φαρμακείο – οι ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τους δράστες.

Ένας δράστης κράτησε πολλά άτομα σε φαρμακείο στην Καρλσρούη υπο ομηρεία για ώρες. Το βράδυ, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν τελικά στο κτίριο και συλλαμβάνουν τον ύποπτο.

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες, η αστυνομία τερμάτισε μια ομηρεία σε φαρμακείο στην Καρλσρούη. Μια ειδική μονάδα εισέβαλε στο κτίριο γύρω στις 21:10 και συνέλαβε έναν ύποπτο, ανακοίνωσε η αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής. «Ευτυχώς, κανένας όμηρος δεν τραυματίστηκε σωματικά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι αρκετοί αστυνομικοί έτρεξαν προς το φαρμακείο. Στη συνέχεια ακούστηκαν δύο δυνατά χτυπήματα στον τόπο του εγκλήματος. Ακόμη και μετά τη σύλληψη, αστυνομικοί ερεύνησαν το κτίριο – για να βεβαιωθούν ότι δεν κρυβόταν άλλος δράστης, όπως είπε ο εκπρόσωπος.

Ο όμηρος είχε πολλά άτομα στην εξουσία του για ώρες, η αστυνομία αναπτύχθηκε σε μεγάλο αριθμό και απέκλεισε την περιοχή σε μεγάλη έκταση. Για λόγους τακτικής, η αστυνομία αρχικά δεν θέλησε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με πιθανές απαιτήσεις και αιτήματα λύτρων – η «Stuttgarter Zeitung» είχε αναφέρει αίτημα λύτρων της τάξης του μονοψήφιου αριθμού εκατομμυρίων.

Επιπλωμένα καταλύματα για κατοίκους της περιοχής.

Η αστυνομία είχε επαφή «μέσα στο φαρμακείο» πολύ νωρίς. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πελάτες. Παρόλα αυτά, η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει τον χώρο της επιχείρησης και να ακολουθήσει τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Άνοιξε σχολείο φιλοξενίας για τους κατοίκους. Όλοι όσοι δεν μπορούσαν να πάνε σπίτι λόγω των εμποδίων είχαν την ευκαιρία να πάνε στο γυμνάσιο. Ο τόπος του εγκλήματος βρίσκεται στο κέντρο της Καρλσρούης σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους, την Ettlinger Strasse.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγές: RND/dpa/seb

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi