Συμβουλές διατροφής

Βρώμη η καλύτερη επιλογή και όχι δημητριακά πρωινού.

Γράφει η Γερακάκη Στυλιανή.
Τα δημητριακά πρωινού δεν είναι μια υγιεινή επιλογή.
  • Είναι προτηγανισμένοι και επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.
  • Είναι τεχνητά εμποτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα τεχνητά (π.χ Βιτ. D), τα οποία δεν μεταβολίζονται εύκολα από τον οργανισμό.
  • Αν περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού πιθανόν να είναι γενετικά τροποποιημένο (μεταλλαγμένο), καθώς είναι πολύ χαμηλότερου κόστους, ενώ μπορεί να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Το καλαμπόκι και η σόγια είναι από τα πιο ευρέως διαδεδομένα μεταλλαγμένα τρόφιμα παγκοσμίως.

Η βρώμη αντίθετα με όλα αυτά, είναι από τα τρόφιμα που δεν ανήκουν στα γενετικά τροποποιημένα και έχει τεράστια οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε μια σειρά σημαντικών μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Περιέχει:

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β ( Βιτ. Β1, Β2, Β3, Β6) που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
  • Χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, Βιτ.Α, Βιτ. Ε και είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην προστασία από καρκίνο του παχέος εντέρου.
  • Σημαντικά αμινοξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα. Τα κυριότερα οφέλη της είναι μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου, μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου και φυσικά ένα σωρό άλλα.

Ας την απολαύσουμε με το γάλα ή το γιαούρτι μας.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Επίσης είναι κάτοχος 2 υποτροφιών με βαθμολογικά κριτήρια.
Είναι απόφοιτη του “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ”.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και διακοπή καπνίσματος.

e-enimerosi

Ο εθισμός στην τηλεόραση παχαίνει!

e-enimerosi

Ποιο είναι το πραγματικό γιαούρτι?

e-enimerosi