Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η ανακάλυψη του αιώνα; Επιστήμονες δημιούργησαν υπεραγώγιμο υλικό που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο υλικό που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιστήμονες έφτασαν σε μια σημαντική ανακάλυψη , φτιάχνοντας ένα υλικό που είναι ικανό να μεταδίδει ηλεκτρισμό χωρίς αντίσταση και να περνά μαγνητικά πεδία γύρω από το υλικό.

Η ανακάλυψή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που είναι σε θέση να μεταδίδουν απρόσκοπτα ενέργεια, εξοικονομώντας έως και 200 ​​εκατομμύρια μεγαβατώρες που χάνονται αυτή τη στιγμή λόγω αντίστασης. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην πυρηνική σύντηξη, μια πολυαναμενόμενη διαδικασία που θα μπορούσε να δημιουργήσει απεριόριστη ισχύ.

Άλλες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειναι τα τρένα υψηλής ταχύτητας, αιωρούμενα τρένα και νέα είδη ιατρικού εξοπλισμού.

Η ομάδα με επικεφαλής τον επιστήμονα, τον Ranga Dias, ανέφερε προηγουμένως τη δημιουργία δύο ελαφρώς λιγότερο πρωτοποριακών αλλά παρόμοιων υπεραγώγιμων υλικών σε έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο Nature και στο Physical Review Letters.

  Βίντεο. Η στιγμή που γιγαντιαίος αλιγάτορας σκίζει μεταλλικό φράκτη με απίστευτη ευκολία

Το υλικό έχει το παρατσούκλι «reddmatter», από το χρώμα του. Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κατά εκπληκτικό τρόπο άλλαξε σε «πολύ έντονο κόκκινο» ενώ ήταν ενεργό.

Ο καθηγητής Ντίας και η ομάδα έφτιαξαν το υλικό παίρνοντας ένα μέταλλο σπάνιας γαίας που ονομάζεται λουτέτιο και το αναμίξαν με υδρογόνο και ένα μικρό μέρος αζώτου. Στη συνέχεια αφέθηκαν να αντιδράσουν για δύο ή τρεις ημέρες, σε υψηλές θερμοκρασίες.

Για να λειτουργήσει, το υλικό χρειάζεται ακόμα να θερμανθεί στους 20,5 βαθμούς Κελσίου και να συμπιεστεί σε περίπου 145.000 psi.

«Ο δρόμος για υπεραγώγιμα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, γραμμές μεταφοράς ενέργειας, μεταφορά και σημαντικές βελτιώσεις στον μαγνητικό περιορισμό για τη σύντηξη είναι πλέον πραγματικότητα», δήλωσε ο καθηγητής Ντίας σε μια δήλωση. «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στη σύγχρονη εποχή των υπεραγωγών»

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi