Ειδήσεις και ΝέαΙστορία Πολιτισμός

Τα παιδιά του λα(γ)ού. Παρουσίαση βιβλίου.

Τα παιδιά του λα(γ)ού, Νικόλας Χριστοδούλου, πρόσκληση, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΔΩΡΑ και άλλες δράσεις.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 σας περιμένουμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Χριστοδούλου με τίτλο “Τα παιδιά του Λα(γ)ού”, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφος), η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου μεταξύ άλλων φορέων, όπως η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, το Γενικό Προξενείο της Κύπρου και η Nouvelle Amicale.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι:
  • Κος Γιώργος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της ΦΑΑΘ
  • Κος Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
  • Κος Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Κα Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδος – Κύπρου (ΣΠΕΚ)
  • Κα Στελλίνα Τρωιάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Nouvelle Amicale
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
  • Αθηνά Βαρσαμίδου, μόνιμο μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ
  • Στέλλα Λεονάρδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U.
Ακολουθούν:
  • Αντιφώνηση από το συγγραφέα
  • Ανάγνωση αποσπασμάτων και συζήτηση με το κοινό

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα από τον Σωκράτη Παπαϊωάννου (πιάνο – φωνή) και την Περσεφόνη Μήλια (ερμηνεία)

Ο Νικόλας Χριστοδούλου είναι Διδάκτορας Γαλλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα, Directeur des examens et des certifications (GC) Institut français de Grèce και Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Η καταγωγή του είναι από την Αμμόχωστο, έζησε στην επαρχία της Αμμοχώστου, στην Αθήνα και στη Λάρνακα. Σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι, Γαλλική Λογοτεχνία και Πολιτισμό με ειδίκευση στον Marcel Proust. Το Διδακτορικό του έχει ως θέμα “Τα κοινωνικό-πνευματικά στρώματα μέσα από την Αναζήτηση του Χαμένου Χρόνου”. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Διευθύνει την Υπηρεσία Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, έχει την ευθύνη επιμόρφωσης των καθηγητών Γαλλικής στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το γαλλικό υπουργείο Παιδείας. Επίσης, η Υπηρεσία του έχει και την αποκλειστική ευθύνη μετάφρασης των εντύπων για σπουδές και εργασία στη Γαλλία. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων, που άπτονται κυρίως θεματικών όσον αφορά στη Σύνθεση, Ανάλυση Λογοτεχνικών Κειμένων, Μετάφραση, Δοκιμίων, Περίληψης, Μορφοσύνταξης. Τα βιβλία του χαίρουν της εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και προλογίζονται από εξαίρετους καθηγητές του εν λόγω Πανεπιστημίου, αλλά κυρίως ενός κοινού που δεν ικανοποιείται με απλή ανάγνωση, καθώς μαθαίνει να ψάχνει αυτό που κρύβει η χροιά των λέξεων. Το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα έχει τίτλο “Les Enfants du Lievre” στη Γαλλική γλώσσα, μεταφράστηκε πρόσφατα στην Ελληνική γλώσσα και κυκλοφορεί υπό τον τίτλο «Τα παιδιά του λα(γ)ού».

Στη συνέχεια ακολουθεί βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Νικόλας Χριστοδούλου στο SOLOMOS Web Radio TV.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi