Πολιτική

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελικά ο Παύλος Πολάκης, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του βουλευτή, μετά την επιστολή «μετάνοιας» που απέστειλε.  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού είπε ότι η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας, πρόσθεσε ότι «η επιστολή του σύντροφου Πολάκη, όμως, μας καλεί να τα συζητήσουμε», «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής».

«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε. «Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε», συμπλήρωσε. Όπως εκτίμησε, «αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είμαστε κόμμα των διαγραφών και των προγραφών», αλλά πως «αντίθετα, είμαστε κόμμα των εγγραφών, με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά». «Αλλά είμαστε κόμμα», υποστήριξε, «που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες και κανένας δεν μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές». Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε πως «στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο» και πως «αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Αλλά, δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν τον μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια», σημείωσε. «Ε, δεν είμαστε μία από τα ίδια. Ούτε στον τρόπο που προσεγγίζουμε την πολιτική, ούτε στις απόψεις, το ήθος, τις θέσεις, τη σχέση στράτευσης και ανιδιοτέλειας», συμπλήρωσε. «Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς, ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του και πολύ περισσότερο όταν η ιστορία μάς ανέδειξε στη μεγάλη δύναμη ελπίδας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, κανένας μας και για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να το ξεχνάει αυτό», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα, η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας», προσθέτοντας ότι «η επιστολή του συντρόφου Πολάκη, όμως, μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει, θα έλεγα, να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής». «Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε.

Ωστόσο, συνέχισε, «αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό», σημειώνοντας πως «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων». «Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο». «Αυτό, λοιπόν, έχει αξία να συνεννοηθούμε», τόνισε. «Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε, και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi