Οικονομία

Εξαγοράστηκε η Credit Suisse από την UBS.

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

«Ιστορική, θλιβερή, αλλά και πρόκληση» για την τράπεζά του και την παγκόσμια αγορά, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ο πρόεδρος της Credit Suisse, Άξελ Λέμαν.

“Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση”, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και την UBS.

«Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», ανέφερε.

Αυτή η λύση «δεν είναι μόνο αποφασιστική για την Ελβετία, αλλά για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

«Δεδομένων των πρόσφατων έκτακτων και πρωτοφανών περιστάσεων, η ανακοινωθείσα συγχώνευση αντιπροσωπεύει το καλύτερο διαθέσιμο αποτέλεσμα. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την Credit Suisse και αφού η ομάδα μας εργάστηκε νυχθημερόν για να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά ζητήματα και να εφαρμόσει τη νέα στρατηγική της, σήμερα καταλήξαμε σε μια λύση που παρέχει σταθερότητα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi

Γιατί πέφτει ο πήχης της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος.

e-enimerosi

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωποι με την φτώχεια 2.658.400 πολίτες στην Ελλάδα.

e-enimerosi