Κοινωνία Κόσμος

Ο ηγέτης της Κίνας Xi στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν.

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έφτασε στη Μόσχα τη Δευτέρα για μια τριήμερη επίσκεψη που προσφέρει ισχυρή πολιτική ώθηση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν περιγράψει το ταξίδι του Σι ως μέρος των προσπαθειών για περαιτέρω εμβάθυνση της «χωρίς όρια φιλία» τους.

Το Κρεμλίνο χαιρέτισε το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία και είπε ότι θα συζητηθούν οι συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Σι που θα ξεκινήσουν κατά το δείπνο τη Δευτέρα.

Το Πεκίνο ζήτησε κατάπαυση του πυρός, αλλά η Ουάσιγκτον απέρριψε σθεναρά την ιδέα καθώς η αποτελεσματική επικύρωση του πεδίου μάχης του Κρεμλίνου κερδίζει.

Το ταξίδι του Σι στη Ρωσία έρχεται αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο, το οποίο δεν αναγνωρίζει την εξουσία του ΔΠΔ, έχει απορρίψει την κίνησή του ως «νομικά άκυρη».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τη Δευτέρα το ΔΠΔ να «σεβαστεί τη δικαιοδοτική ασυλία» ενός αρχηγού κράτους και «να αποφύγει την πολιτικοποίηση και τα διπλά μέτρα και μέτρα».

Η Κίνα αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για την οικονομία της που διψάει για ενέργεια και ως εταίρο στην αντίθεση σε αυτό που αμφότεροι θεωρούν αμερικανική κυριαρχία στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή αρχική εικόνα AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool, File

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi